Trei infracțiuni rutiere l-au trimis în pușcărie

Un bărbat de 42 de ani, din județul Gorj, a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost condamnat definitiv pentru infracțiuni la regimul rutier. Gorjeanul este recidivist, fiind condamnat, săptămâna trecută, pentru o faptă comisă în urmă cu trei ani.

El a fost prins de poliție la volanul unei mașini neînmatriculate și cu numerele false. Iar polițiștii aveau să constate că bărbatul nu deținea nici măcar permis de conducere.

Mașina, un Volkswagen Passat, îi aparținea de fapt unui amic care a adus-o din Germania, pe șlep, deoarece nu era înmatriculată. Gorjeanul a primit cheia pentru a se uita la mașină. În aceeași zi, prietenul său a declarat că a văzut autoturismul pe stradă, iar pe acesta erau montate plăcuțe cu numere de înmatriculare de Gorj.

Pentru fapta sa, gorjeanul a fost condamnat la 1 an și 8 luni închisoare, în regim de detenție, infracțiunile fiind comise în perioadă de recidivă postexecutorie.

Judecătoria Timișoara a reținut că inculpatul nu se află la primul contact cu legea penală, acesta dând dovadă de „perseverență infracțională”, suferind și în trecut mai multe condamnări penale pentru infracțiuni la regimul rutier și contra patrimoniului.

Bărbatul fusese liberat condiționat în toamna lui 2014, cu un rest de executat de 97 de zile. La data săvârșirii noilor infracțiuni, termenul de reabilitare, de 3 ani, nu a fost împlinit.

Gorjeanul a contestat sentința judecătorilor din Banat, dar Curtea de Apel Timișoara i-a respins cererea. „(...) respinge ca tardiv apelul declarat de către inculpatul S.C.C. împotriva sentinței penale nr. 2038/05.08.2020 pronunțată de Judecătoria Timișoara. Definitivă”, potrivit deciziei din 13 octombrie.

Gorjeanul a fost identificat și încarcerat.

Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: