Miting reușit al liberalilor la Târgu Jiu. Şi fără autorizație, și fără primar, dar cu participanți!

Liberalii gorjeni au reușit luni seara să bifeze rapid câteva premiere la protestul pe care l-au organizat în centrul orașului Târgu Jiu pentru a da citire moțiunii de cenzură depusă la Parlament împotriva „PSDragnea”. În timp ce la București deputatul Dan Vîlceanu a devenit primul parlamentar gorjean care dă citire unei moțiuni de cenzură depusă împotriva Guvernului, la Târgu Jiu colegii săi de partid au reușit să strângă vreo 500 de persoane la o acțiune de protest pentru care nu au avut autorizație din partea autorităților locale.

Primarul liberal al municipiului, Marcel Romanescu, nu a fost prezent în mijlocul protestatarilor, dar, în schimb, a venit de la Motru primarul Gigel Jianu. Edilul de la Câlnic, Dumitru Vulpe, a fost cel care a dat citire textului moțiunii, așa cum a făcut la București Dan Vîlceanu. Dar în timp ce în Parlament deputatul vorbea de la tribuna oficială, în Piața Prefecturii primarul de la Câlnic de abia se auzea de la o portavoce.

Lipsa autorizației a fost pusă de către liberali atât pe seama timpului scurt, cât și a faptului că, astfel, au dat posibilitatea și altor persoane neafiliate politic de a li se alătura. „Au fost și reprezentanți ai sindicatelor, dar și cetățeni, care și-au manifestat intenția de a fi alături de noi pentru a susține moțiunea. Evitau să participe la un miting politic și, ca urmare, am mers pe o mobilizare pe rețelele de socializare pentru ca, astfel, oricine dorește să participe să poată face acest lucru”, a explicat Denisa Șuță, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj. Și lucrurile chiar așa par să fi stat pentru că în piață, pe lângă membri de partid, au venit și destul de mulți pensionari care s-au plâns de cum merg lucrurile în vremea guvernării PSD. „Mie Tudose mi se pare a fi un om deosebit, așa cum a fost și Grindeanu, dar sub presiunea lui Dragnea nu cred că poate rezista. Acest om a băgat toată lumea la idei cu potlogăriile pe care l-ea făcut, cu TelDrum-ul și cu câte și mai câte. E inadmisibil să vină ministrul muncii în fiecare seară și să mintă că ne cresc pensiile, că ne cresc salariile și, de fapt, ne cresc doar prețurile și facturile. De asta am venit în piață, să îmi spun nemulțumirea”, a explicat un pensionar.

Un alt protestatar în vârstă, care s-a declarat fără legătură cu vreun partid politic, a fost convins că pe actualii guvernanți îi interesează doar o singură problemă să o rezolve și aceea nu are legătură cu necazurile oamenilor de rând. „Primul lucru pe care îl va vota Dragnea luni sau marți, veți vedea, va fi o nouă lege a justiției. O să dispară codurile vechi din justiție și o să apară „Codul lui Dragnea”, care îi va salva pe toți cei care sunt acum cu probleme în justiție. S-au mărit prețurile la curent, la gaze, la produse în piață, peste tot, și ei sunt interesați doar de problemele lor din Justiție”, a spus pensionarul.

Reprezentanți ai Jandarmeriei Gorj au anunțat la finalul mitingului că nici un participant nu va fi sancționat pentru prezența în fața Prefecturii, acțiunea fiind considerată una spontană, la fel cum au fost și cele din alte orașe ale țării.

Vizualizări: 1,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: