Mitrescu (FNME): Greşeala cu ora lucrată noaptea neplătită se repară

Liderii din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) au fost luni la sediul Complexului Energetic Oltenia. Nu pentru a protesta, ci pentru a clarifica problema legată de plata orelor de noapte prestate de salariaţi.

Administraţia CE Oltenia plăteşte sporul de noapte, de 25%, doar pentru şapte din cele opt ore ale schimbului trei, din cauză că ultima oră, cea de la 6.00 la 7.00, este lucrată pe timp de zi. "Am discutat cu domnul Cosmin Popescu, cu doamna Dorina Jianu și cu Sorin Olaru. Ne-au spus că greșeala cu ora lucrată noaptea neplătită se repară. Că a fost o greșeală de interpretare. Miercuri o să facă comunicarea să le dea banii la salariați, e vorba de 15-20 de lei pentru fiecare și revine la 8 ore. Se va rectifica până la sfârșitul săptămânii viitoare", a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședinte FNME.

Rămâne de văzut dacă administrația va reveni la vechea modalitate de plată a orelor prestate de angajați pe timp de noapte. Începând din luna ianuarie administrația CE Oltenia plătește doar pentru 7 ore lucrate pe timp de noapte și nu 8 ca până acum. Asta pentru că angajații din Gorj lucrează la program de noapte de la 23-07, ori legea spune că sporul de 25% din salariul de bază se calculează numai pentru munca prestată în intervalul 22-06.

Vizualizări: 1,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: