Sindicalist: Avem maşini ca în Dallas, dar minerii merg prin noroi

Liderul sindical de la cariera Lupoaia, Nicolae Bădiță, este foc și pară pe şeful unităţii miniere. Sindicalistul spune că directorul ţine maşinile de teren parcate ca în serialul Dallas, în faţa unităţii, iar minerii sunt puşi să meargă kilometri întregi prin noroi cu sculele în cârcă pentru a ajunge la punctul de lucru. Bădiţă spune că a cerut conducerii executive să ia măsuri, dar că răspunsul primit nu l-a mulţumit.

Liderul sindical de pe zona Motru a explicat că cei circa 900 de mineri din cadrul carierei Lupoaia sunt nevoiţi să meargă pe jos în interiorul carierei, asta în condiţiile în care unitatea este dotată cu mașini de teren. Nicolae Bădiţă spune că directorul carierei preferă să țină mașinile în fața sediului administrativ al unității miniere și că nu îi pasă de riscurile la care sunt expuşi salariații. "Nu este asigurat transportul salariaţilor de la unitate la locurile de muncă în carieră. Drumurile nu sunt puse la punct, maşinile nu au acces la locurile de muncă, oamenii fiind nevoiţi să meargă kilometri întregi prin noroi, cu trusele de scule în spate la locurile de muncă acolo unde au de efectuat lucrări. Unitatea, cu mulţi ani în urmă, a fost dotată cu maşini Mazda, care au fost repartizate la toate secţiile specializate, şi aceste maşini sunt ţinute de şeful de carieră în incinta unităţii, în sediul administrativ. Numai în Dallas mai putem vedea o asemenea situație. Cu a directorului sunt 5 maşini disponibile, curate şi parfumate", a declarat Nicolae Bădiță, lider sindical la cariera Lupoaia.
Contactat telefonic, şeful carierei Lupoaia, Gheorghe Dobrițanu, nu a vrut să facă vreun comentariu referitor la acest subiect.

Bădiţă: Nu aşa se face economie
Sindicalistul spune că minerii de la cariera Lupoaia se confruntă cu această situaţie din luna iunie a anului trecut şi că de-a lungul timpului a făcut mai multe solicitări la conducerea companiei pentru a remedia această deficienţă. Nemulţumit fiind de măsurile luate de conducere, Bădiţă spun că ia în considerare să sesizeze inspectorii de muncă. "Am făcut o notificare la Comisia de Sănătate şi Securitate în Muncă unde am prezentat nemulţumirea noastră faţă de această situaţie, că oamenii sunt nevoiţi să meargă în carieră prin noroi cu trusele de scule în spate sau să meargă agăţaţi pe remorci, situaţie care îi expune foarte mult unor accidente de muncă. E distanța chiar de 4-5 km care trebuie parcursă pentru a ajunge la locurile de muncă. Au dat un răspuns printr-o decizie din asta, au cosmetizat până la urmă problema, simulând punerea la dispoziţia unei singure mașini din cele 5 undeva la dispoziţia şefului de schimb. A fost o avizare a domnului Paraschivu. Cred că e o atitudine prin care desconsideră lucrătorii, o lipsă de respect. Nu așa se face economie. Nu rezolvă problema deoarece fiecare secție are activitatea ei. Avem ca pârghie sesizarea Inspectoratului Teritorial de Muncă și dacă e nevoie chiar și a Inspecției Muncii" a mai spus Nicolae Bădiță.

Vizualizări: 2,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: