Mitrescu: Geoană va privatiza complexele ca pe un chioşc

Sindicalistul de la CE Rovinari Constantin Mitrescu este unul dintre cei care au participat la întâlnirea de duminică cu preşedintele Traian Băsescu. În urma discuţiei, Mitrescu a declarat că preşedintele a confirmat încă o dată sprijinul pentru păstrarea complexelor la Ministerul Economiei dar şi pentru construirea unui nou bloc energetic la Rovinari. Mitrescu a adăugat că un nou mandat al lui Băsescu înseamnă păstrarea locurilor de muncă pentru energeticieni şi mineri.

Sindicaliştii de la Rovinari, Peşteana, Roşia dar şi preşedintele Federaţiei Mine Energie, Marin Condescu, au participat la o întâlnire cu preşedintele Băsescu. Băsescu le-a povestit sindicaliştilor cum a stopat la timp privatizarea complexurilor energetice.

Băsescu s-a opus privatizării energiei

Constantin Mitrescu a declarat că, aşa cum se aştepta, Băsescu le-a promis sprijin, aşa cum le-a oferit în ultimele 11 luni de guvernare. „Am stat 15-20 de minute. Domul preşedinte a spus că ne susţine pentru un noul bloc la Rovinari, a povestit despre intenţia PSD şi PNL  de a transfera complexurile la AVAS după care să le vândă lui Voiculescu sau mai ştiu eu cui, lucru ce ar fi dus la pierderea locurilor de muncă. Îi mulţumim preşedintelui Băsescu pentru că s-a opus în Consiliul Superior de Apărare a Ţării şi nu a permis privatizarea. Ne-a promis că în continuare va sprijin bazinul carbonifer şi păstrarea locurilor de muncă“, a declarat Mitrescu.

Sindicalistul a amintit că şi internalizarea termoservurilor este iniţiativa Partidului Democrat Liberal. Ca urmare a acestei internalizări, angajaţii termoservurilor au aceleaşi beneficii salariale ca cei de la complexuri. „Băsescu a internalizat termoservurile, cele două companii energetice care sunt garanţia păstrării locurilor de muncă. Pot să mai spun că ministrul Videanu este cel mai bun ministru al economiei din ultimii 20 de ani“, a spus Mitrescu. Sindicalistul a mai spus că în cazul în care Băsescu va fi preşedinte din nou, cele câteva mii de angajaţi îşi vor păstra locurile de muncă.

„Geoană are obligaţii faţă de Voiculescu“

Liderul de sindicat Constantin Mitrescu a mai povestit despre o vizită a lui Dan Ioan Popescu din 2004, când cel din urmă a spus că peste un an, adică 2005 complexurile vor fi vândute. „Cu Geoană preşedinte ne pasc lucruri rele. Geoană are obligaţii faţă de Voiculescu şi alţii. Dacă va fi preşedinte va externaliza termoservurile şi va privatiza tot. Nu merge să privatizezi sistemul energetic de parcă ar fi un chioşc. Asta ne paşte dacă va fi Geoană preşedinte“, a spus Mitrescu. 

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: