Profesorul Vasiloiu, numit director şi suspendat în aceeaşi zi

Gheorghe Vasiloiu, fostul director adjunct al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Târgu Jiu, a revenit ieri pe funcţia de conducere. Tot ieri, acesta a fost demis de către Inspectoratul Şcolar. Profesorul Gheorghe Vasiloiu s-a remarcat nu prin performanţele elevilor ci după ce a modificat în catalog nota unui elev.

Gheorghe Vasiloiu a fost demis din funcţia de director adjunct al Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu, în luna iunie a acestui an, după ce a modificat media la geografie a unui elev pentru ca acesta să poată susţine examenul de bacalaureat. În locul lui a fost numit, de către vechea conducere a Inspectoratului Şcolar, Dumitru Ciortea. Gheorghe Vasiloiu a fost extrem de nemulţumit de situaţie susţinând că a modificat media cu acordul profesoarei de geografie, Maria Codiţă, astfel, a făcut contestaţie la Comisia de Disciplină de la Bucureşti.

Rezultatul contestaţiei a fost unul pozitiv. Astfel că Vasiloiu a redevenit în urmă cu două zile pe funcţia de director adjunct al Liceului de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu„ din Târgu Jiu. Bucuria a durat însă doar o zi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a decis că acesta nu poate ocupa o funcţie de conducere în condiţiile în care este cercetat penal pentru abuz în serviciu. „Am pus, ieri, în aplicare o hotărâre a Colegiului Central de Disciplină dar, imediat a trebuit să ţinem cont de o sesizare a conducerii liceului, cum că împotriva lui Gheorghe Vasiloiu au fost făcute două plângeri penale. Am hotărât în consiliu de administraţie ca acesta să fie suspendat din funcţie până la soluţionarea celor două plângeri penale“, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct al IŞJ Gorj.

Gheorghe Vasiloiu nu a vrut să comenteze decizia Inspectoratului Şcolar de suspendare din funcţie.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: