Mitrescu: În țară se câștigă procesele pe Legea 197, la noi se pierd

Din cele 70 de procese intentate de angajații CE Oltenia, pentru aplicarea Legii 197/2021, cele mai multe au fost pierdute, în timp la alte instanțe din țară au fost câștigate peste 200 de procese. 

Este vorba despre legea privind reducerea vârstei de pensionare, controversată, și care scoate și joi angajații CEO în stradă. 

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, a declarat la Radio Infinit că speră să apară curând decizii definitive, care să-i facă pe cei de la Gorj să dea și ei astfel de sentințe.
Lucrurile nu erau clare cu  Legea nr. 197/2021, dar ulterior s-a mai da una, 74/2022, dar nu este aplicată pe motiv că lipsește un soft. 

Mitrescu este convins că legea inițială, 197, este bună și că se va aplica.

”În toate tribunalele din țară în toate s-a câștigat, numai aici la Gorj și la Tribunalul Craiova nu s-a câștigat. Avem noi în jur de 70 , dar marea majoritate au pierdut. (…) Și dacă vor fi Curți de Apel în țară, la Alba Iulia, la Iași, care vor da sentințe, sau chiar la Craiova, sentință definitivă pentru câștig, și să zicem că nu cumva la noi nu se nu ne dă câștig de cauză, se va face recurs în interesul legii. Sunt convins că legea e bună și sunt convins că la final se va dovedi și de instanțe superioare ca e bună și se va aplica, că nu au cum să nu o aplice”, declară Mitrescu. 

Vizualizări: 3,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: