A ascuns șpaga în polița RCA. Șofer: „ca să mă iertați”. Reacția polițistului

A vrut să scape de amendă și s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită. Un tânăr de 25 de ani, din municipiul Motru, a fost condamnat, în primă instanță, la un an și nouă de luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de trei ani.

Tânărul a fost oprit în trafic în data de 25 martie 2022, în jurul orelor 19.00, pe DN 6, în localitatea Mehadia din județul Caraș-Severin, după o depășire pe linie continuă.
Crezând că poate scăpa basma curată, șoferul a ascuns într-o copie a asigurării RCA două bancnote de 100 de lei.
Când a luat documentele, polițistul a văzut banii și l-a luat întrebări. „Inculpatul i-a răspuns că are acolo asigurarea pentru depășirea neregulamentară pe care a efectuat-o. Agentul de poliție a continuat și l-a întrebat din nou ce este cu suma de bani dată, la care inculpatul i-a răspuns în felul următor: «ca să mă iertați»”, potrivit rechizitorului.
Polițistul a refuzat mita și a denunțat fapta de corupție. Nu înainte de a-l amenda pe șofer și de a-i reține permisul de conducere.
Tânărul motrean și-a recunoscut fapta și a încheiat un acord cu procurorii, astfel că s-a ales cu o pedeapsă cu suspendare. În plus, Tribunalul Caraș-Severin l-a condamnat la 80 de zile în folosul comunității.
Sentința pronunțată pe 23 mai poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 6,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: