Profesorii nu iau banii înainte de Paşte

Profesorii sunt foc şi pară! Din sectorul bugetar, spun dascălii, doar ei au rămas fără bani înainte de Paşte. „Din ce am văzut, singura categorie de bugetari care nu vor primi salariile înainte de Paşti sunt cei din învăţământ. Încă o palmă dată învăţământului, încă un semnal de alarmă să înţeleagă colegii noştri cât de mult apreciază Guvernul profesorii. Sunt probleme cu salariile şi prin modificările aduse la legea salarizării unitare”, a fost semnalul lui Constantin Huică, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj.

Cei de la ISJ Gorj au dat asigurări că banii au fost viraţi de miercuri. Totul ţine de timpul în care vin contabilii şcolilor cu documentele la Trezorerie. „Noi am dat drumul la sumele de bani pentru plata salariilor, salariile sunt programate pe 14 ale lunii. Şi eu aş fi vrut să intre banii mai devreme şi la Inspectorat, şi la mine pe card, dar, fizic, nu se pot face aceste lucruri pentru că ziua de plată a salariilor din învăţământ este 14 ale lunii”, a spus Ion Işfan, inspectorul general şcolar.

Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis, printr-un comunicat de presă, că angajaţii din Învăţământ vor primi salariile pe 13 aprilie. Potrivit instituţiei, luna aprilie este importantă pentru că salariaţii din învăţământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018, iar întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata. În consecinţă, având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie.

Vizualizări: 693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: