Preot model la Turceni. A construit o biserică şi dă de mâncare nevoiaşilor

Un preot din Gorj este model pentru comunitate. Se poate spune că a făcut adevărate minuni pentru oamenii pe care îi îndrumă. A construit o biserică unică în zona Olteniei, o casă parohială şi un centru pentru vârstnici. În fiecare duminică, preotul le oferă o masă caldă nevoiaşilor din sat. Aproape de el sunt zeci de tineri care fac voluntariat să-i ajute pe cei mai necăjiţi.

Părintele Antonie Făinişi, din Strâmba Jiu, oraşul Turceni, este o binecuvântare pentru oamenii din comunitate. De 23 de ani, se zbate pentru binele lor. A construit o bisericuţă din lemn care este unică în Oltenia. „Aici vin credincioşi din toate zonele ţării având Mânăstirea Sfânta Treime aproape. Din orice parte am veni, biserica noastră apare în faţă şi curiozitatea îi mână pe oameni să vină pe această colină şi să o admire, fiind o biserică unică în Oltenia. Are o înălţime de 33 de metri cu cruce cu tot, fiind anii Mântuitorului înainte de patimi, răstignire, moartea şi învierea Sa”, a mărturisit preotul.

Club pentru vârstnici

Pe lângă această biserică, părintele a mai realizat o casă parohială, un club pentru vârstnici şi o asociaţie unde a reuşit să atragă zeci de tineri din comună. „Are Asociaţia Sfânta Treime şi a început cu o masă pentru săraci. Mergeam acolo şi făceam mâncare pentru copii şi pentru bătrânii nevoiaşi din comună. Când a fost gata biserica şi casa parohială, mergem acolo la spovedit. Face în fiecare duminică o masă pentru nevoiaşi. Cei care nu pot veni, iau pachetul şi îl duc acasă la neputincioşi”, a spus o localnică.

„Am vizitat Mânăstirea Tismana şi vreo 15 locuri sfinte şi cunoscute cu ajutorul părintelui. Ne însoţeşte peste tot cu maşina. E recunoscut ca un om care îşi face datoria pe pământ”, a spus un alt localnic din Strâmba Jiu.

Tinerii fac voluntariat

Circa 20 de tineri sunt mâna dreaptă a părintelui. Au renunţat la gadgeturi pentru a face o faptă bună. Îl ajută pe părintele Făinişi în fiecare duminică. Atunci, nevoiaşii primesc o masă caldă. În rest, tinerii desfăşoară diverse activităţi culturale. „Muncim mult, suntem ca într-o familie. Desfăşurăm activităţi prin care ajutăm oamenii nevoiaşi. Noi facem voluntariat. Am învăţat lucruri noi, ne înţelegem bine, am învăţat şi persoane noi. M-aş plictisi acasă. Aici facem acţiuni, ajutăm oamenii”, a mărturisit un tânăr voluntar.

Galerie foto



Vizualizări: 4,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: