Modernizarea Căii Eroilor ar putea începe abia la anul

Deși promise, lucrările la Calea Eroilor nu vor debuta în acest an. Contractul de finanțare încă nu a fost semnat și nu mai este timp ca reabilitarea să demareze până în iarnă. Va urma etapa în care se vor organiza licitațiile, iar reabilitarea abia în primăvară. Două milioane de euro vor veni, în primă fază, la Târgu Jiu pentru acest proiect. „În momentul acesta, nu avem nici măcar contractul de finanțare semnat. Este un proiect prin care s-au aprobat două milioane de euro, dar contractul nu este semnat. Nu am fost chemați la Ministerul Dezvoltării să semnăm contractul. Deci nu putem spune că încep lucrările la Calea Eroilor în acest an”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Tronsonul cuprins între strada Popa Șapcă și strada Mărășești va fi reabilitat complet din suma de bani pe care o va primi primăria pentru modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu. După ce va fi semnat contractul, vor fi organizate licitații, abia apoi vor începe și lucrările. „Este un început. Este un proiect major și așteptat de cetățenii din Târgu Jiu. Proiectul este împărțit pe patru obiective de investiții pentru că are o valoare de aproape 40 de milioane de euro. Tronsonul dintre Popa Șapcă și strada Mărășești va fi reabilitat din suma de două milioane de euro care va veni de la Ministerul Dezvoltării. Se modernizează tot ce înseamnă parte de infrastructură, carosabil, trotuare, iluminat public”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Proiectul amenajării Căii Eroilor a fost realizat de arhitectul Dorin Ștefan. Pe lângă înfrumusețarea zonei, acesta cuprinde și o serie de parcări supra și subterane.

Vizualizări: 384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: