UCB a comasat facultăţile. Cine sunt prorectorii şi decanii

Anul academic începe la Târgu Jiu cu doar trei facultăţi. Facultatea de Inginerie şi Dezvoltare Durabilă s-a unit cu Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, rezultând Facultatea de Ştiinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale, iar Facultatea de Ştiinţe Juridice s-a comasat cu Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Management Public, rezultând Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică. Singura care rămâne sub forma actuală este Facultatea de Ştiinţe Economice.

Preşedintele Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi” a explicat cum s-a ajuns în această situaţie. „Acum un an, fostul rector a obţinut o sumă de bani, înainte de a fi destituită, când intrase în criză universitatea. A fost un program de redresare şi a fost făcută propunerea cu trei facultăţi. La şedinţa respectivă eu nu am fost. Cei de la minister au luat-o de bună şi au introdus-o în Monitorul Oficial. Am venit cu altă propunere şi răspunsul a fost că aşa s-a angajat fostul rector când a obţinut acei bani”, a declarat Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB.     

Rectorul Toader Nicoară a fost cel care a făcut propunerile pentru funcţiile de prorector, patru la număr. Cei propuşi şi validaţi de Senat sunt: Liviu-Marius Cîrţînă, Gabriela Dobrotă, Liviu Neamţu şi Cornelia Tomescu-Dumitrescu. Fiecare va fi responsabil pe anumite domenii. Sorin Purec va conduce Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Drept şi Ştiinţe Administrative, la Ştiinţe Economice a rămas decan Dorel Chiriţescu, iar Delia Bîcă va coordona Facultatea de Ştiinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale. Cătălin Iancu, fostul decan al Facultăţii de Inginere, a devenit prodecan la Facultatea de Ştiinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale.      

De asemenea, Departamentul Cercetare-Dezvoltare va fi condus interimar de profesorul Adina-Claudia Neamţu, iar Departamentul pentru Asigurarea Calităţii de către Liliana Luca, tot interimar.

Vizualizări: 2,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: