Pregătiri pentru iarnă. Primăria Târgu Jiu închiriază utilaje

Primăria Târgu Jiu se pregătește pentru sezonul rece. În această iarnă, va închiria utilaje, cu tot cu șoferi, pentru deszăpezirea străzilor din municipiu. Edilitara Târgu Jiu va plăti, în schimbul acestor servicii, peste 460 de mii de lei.

Primăria Târgu Jiu are nevoie de 12 buldoexcavatoare, autobasculante dotate cu lame și sărăriță şi utilaje multifuncționale peste a trece cu bine peste iarna care urmează. Stocurile de material antiderapant urmează să fie puse la punct. Va fi nevoie de aproximativ 60 de tone de sare, 500 de tone de nisip, clorură de calciu solidă şi lichidă pentru a fi deszăpezite străzile și aleile din oraș. La fel ca anul trecut, promite conducerea Edilitara, angajații vor lucra 24 de ore în 24, în schimburi, pentru a se asigura că nu vor fi probleme.

În ceea ce privește drumurile județene, acestea vor fi deszăpezite de firma Ydail care a obținut un contract valabil până în 2020. Tot până atunci, a fost semnat un acord-cadru și pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județul Gorj. Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu va avea la dispoziție zeci de utilaje cu lamă şi încărcătoare. În caz de nevoie, numărul se va suplimenta cu sprijin de la autoritățile din județele vecine, la fel ca anul trecut. Acordul-cadru a fost semnat anul trecut și este valabil până în 2020. Are un buget de peste 30 de milioane de euro.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: