Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Modificări la plata impozitelor începând cu 1 februarie

Gorjenii care plăteau până acum impozit pe venitul microîntreprinderilor trebuie să ştie că de la 1 februarie au intervenit anumite modificări în această privinţă. Astfel, reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj spun că aceştia vor fi înregistraţi automat de la 1 februarie ca plătitori de impozit pe profit, începând cu obligaţiile aferente lunii ianuarie 2010.

La sfârşitul lui 2009, în evidenţele DGFP Gorj erau înregistraţi 1530 de plătitori de impozit pe venitul microîntreprinderilor. De la 1 februarie, vectorul fiscal se modifică din oficiu de către organul fiscal competent, astfel încât microîntreprinderile vor achita de acum înainte un impozit de 16% pe profit, în loc de 3% pe venit. Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul DGFP Gorj, precizează că persoanele care deţin microîntreprinderi vor trebui să acorde o mai mare atenţie cheltuielilor sau veniturilor: “Rămâne de văzut dacă aceste modificări vor fi mai avantajoase pentru microîntreprinderi, pentru că totul depinde de situaţia economică a fiecăreia şi de veniturile pe care le realizează”.În 2010, baza pentru plăţile pe care trebuie să le facă firmele în urma trecerii la impozitul pe profit este reprezentată de veniturile din 2009 ale acestora. Luminiţa Penciu mai spune că o altă modificare valabilă pentru 2010 priveşte obligativitatea acestor contribuabili de a declara şi plăti lunar impozitele şi contribuţiile aferente veniturilor din salarii, spre deosebire de sistemul vechi de impozitare, când acest lucru se făcea odată la 3 luni. În momentul de faţă, în judeţul Gorj sunt înregistraţi 12.000 agenţi economici. Însă numărul firmelor noi care au fost înregistrate anul trecut este în continuă scădere. Astfel, în 2009 au luat fiinţă aproximativ 600 firme, puţin mai mult de jumătate faţă de cele înregistrate în 2008. Pentru a fi catalogată drept microîntreprindere, o firmă trebuia să îndeplinească mai mult condiţii, printre care, să aibă înscrisă în obiectul de activitate producţia de bunuri materiale, prestarea de servicii şi/sau comerţul, să aibă de la unu până la nouă angajaţi şi să fi realizat venituri care să nu depăşească echivalentul în lei a 100.000 euro. În ceea ce priveşte domeniile de activitate, cei care doresc să înfiinţeze microîntreprinderi pot opta pentru orice domeniu, cu câteva excepţii, respectiv cel bancar, al asigurărilor sau al jocurilor de noroc.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: