Daviţoiu a renunţat la şefia CE Rovinari

Postul de director general al Complexului Energetic Rovinari ar putea rămâne vacant începând de astăzi pentru că actualul director, Gheorghe Daviţoiu, a cerut eliberarea din funcţie. Acest lucru a fost confirmat de preşedintele Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, Marcel Hoară.

Gheorghe Daviţoiu a renunţat la funcţia de conducere într-o perioadă în care locurile de muncă sunt la mare căutare, inclusiv cele de şef. Singurul lucru cert este acela că Daviţoiu a participat sâmbătă la o şedinţă a Consiliului de Administraţie al CE Rovinari, şedinţă în cadrul căreia l-a informat oficial pe preşedintele Consiliului de Administraţie, Marcel Hoară, că solicită să fie revocat din funcţie începând cu 25 ianuarie. Motivele pentru care Daviţoiu face acest lucru sunt "personale", el fiind însă în ultima vreme subiectul mai multor zvonuri legate de schimbarea din funcţie, nefiind foarte apreciat de toţi şefii din PDL Gorj.

„Domul Daviţoiu a solicitat eliberarea din funcţie, din motive personale. Astăzi va fi luată în discuţie solicitarea acestuia. Potrivit legii, postul este liber din momentul aprobării solicitării“, a spus Marcel Hoară.

Trotea înlocuitor?

Cât despre un înlocuitor, Hoară a spus că această competenţă îi revine ministrului Adriean Videanu. „Nu putem vorbi acum de un înlocuitor, această competenţă îi aparţine ministrului“, a mai spus Hoară.

Actualul director general adjunct, Ion Pisc, fost director general până în 2005, nu ştia ieri nimic despre demisia lui Daviţoiu. Acesta spune că ultima discuţie cu fostul director general a avut-o vineri, fără ca Daviţoiu să îi spună că ar avea intenţia să se retragă din funcţia de conducere, el fiind de părere că demisia nu pică într-un moment potrivit. "Sunt surprins. Nu era momentul pentru aşa ceva, cred eu. Situaţia este destul de grea, erau negocierile pe care unitatea le are pentru diferite proiecte, mai ales cele pentru respectarea condiţiilor de mediu, iar cei cu care negociem cunoşteau deja echipa noastră. Acum e nevoie de câteva amânări ale discuţiilor până când noua conducere va fi cunoscută şi va căpăta încrederea forurilor cu care purtăm negocieri", spune Pisc.

Gheorghe Daviţoiu a fost numit în funcţie, ca independent, cu susţinere PSD, în urmă cu un an de zile. El l-a înlocuit atunci pe Laurenţiu Ciurel, care în cursul anului 2009 s-a înscris în PSD şi pe care, ulterior, l-a reclamat la Poliţie pentru felul în care a încheiat diferite contracte comerciale fără să aibă surse de finanţare. Ciurel nu părea ieri foarte mirat de schimbarea lui Daviţoiu. "Eu am auzit de Tiberiu Trotea şi dacă e aşa pot să spun că ar fi o numire bună. Oricum, Rovinariul trebuie să recupereze şi el pentru că, vedeţi, la Turceni au fost anul trecut cinci directori, iar aici am fost eu, pentru o săptămână, şi Daviţoiu pentru restul anului", spune Ciurel.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: