Dorina Jianu revine la SNLO de astăzi

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) va trebui să plătească, potrivit unei decizii a instanţei, suma de 600 de milioane de lei vechi Dorinei Jianu. Aceasta a dat în judecată SNLO pentru că, spune ea, a fost destituită din funcţia de director economic al societăţii. Mai mult, astăzi va trebui să pună în aplicare o hotărâre judecătorească prin care Dorina Jianu va reveni pe funcţia din care a fost demisă în urmă cu un an.

Dorina Jianu a părăsit funcţia de director financiar-contabil în urmă cu un an. I s-a oferit atunci un post de consilier juridic însă a refuzat, fiind convinsă că nu existau motive întemeiate pentru a fi eliberată dintr-o funcţie pe care a ocupat-o doar o lună de zile. A acţionat conducerea Societăţii în instanţă şi a câştigat iar acum aşteaptă să fie repusă în funcţie. Ea consideră că hotărârea instanţei va putea fi pusă în aplicare. „Astăzi voi merge la instanţă pentru a ridica un certificat de grefă privind pronunţarea care s-a dat ca să pot face o cerere de executare pe care să o adresez directorului Societăţii în vederea renumirii pe funcţie“, spune Dorina Jianu.

Burlan: „Este nepotrivită pentru această funcţie“

Conducerea Societăţii susţine că Dorina Jianu nu este potrivită pentru funcţia de director economic. „Este nepotrivită pentru această funcţie. De fapt a fost suspect graba cu care a fost pusă în funcţie la sfârşitul anului 2008. Procesul verbal de şedinţă nu a fost semnat de către toţi membri consiliului ci de către unul singur în condiţiile în care ar fi trebuit să fie semnat de cel puţin trei membri. Mai mult, a venit de pe o funcţie care nu se compară cu cea de director economic, a fost economistă la o societate cu 12 angajaţi“, precizează Daniel Burlan director SNLO. Salariu de director financiar-contabil al  Societăţii Naţionale a Lignitului este  de 8.000 de lei pe lună. Jianu nu a apucat să ia salariu decât o dată.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: