Monica Macovei: Îl votez pe Klaus Iohannis! UDMR rămâne cu Ponta şi Vadim!

Klaus Iohannis a obţinut sprijinul Monicăi Macovei în al doilea tur al prezidenţialelor, după ce candidatul ACL a dat asigurări că independenţa justiţiei este un punct important în programul său electoral. Macovei este un câştig mare pentru Iohannis, având în vedere că a luat 11,98% din voturile bucureştenilor şi mai bine de 15,2% din voturile diasporei. Macovei a avut un scor bun în toate marile oraşe.

„Am luat act, recunosc, cu bucurie, de afirmaţiile doamnei Monica Macovei prin care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care eu îmi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidenţial şi unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi. Cred că prin asta am dat un răspuns rezonabil doamnei Macovei. Pot să reconfirm, cu mare plăcere, aceste lucruri şi într-un document scris. Sunt aceleaşi lucruri pe care mi le doresc şi eu pentru România, pentru o societate dreaptă", a spus Iohannis la Cluj-Napoca.

Monica Macovei a reacţionat prompt la răspunsul lui Klaus Iohannis privind cerinţele sale şi anunţat că îl va vota în turul al doilea. "Mă bucur că domnul Iohannis a declarat că accepta Acordul pentru salvarea statului de drept şi a democraţiei în Romania pe care i l-am propus ieri. Aştept cu interes şi semnătura domnului Iohannis pe cele 10 principii si proiecte pe care oamenii, prin votul lor, mi-au cerut să le promovez şi să le susţin. Eu îl voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru Romania, în acest moment, este Victor Ponta".

Monica Macovei i-a trimis miercuri o scrisoare lui Klaus Iohannis cu "cerinţele minimale pentru statul de drept din Romania". Principalele cerinţe ale Monicăi Macovei adresate lui Klaus Iohannis în scrisoare sunt păstrarea direcţiei României către vest, in principal păstrarea parteneriatului strategic cu SUA si NATO, să nu promulge legea graţierii si amnistiei si să declanşeze un referendum naţional pentru eliminarea imunităţii parlamentarilor.

Kelemen Hunor, atac dur la Iohannis

Udemeristul Kelemen Hunor a lansat un atac dur astăzi la adresa lui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat de aroganţă, pentru că nu vrea să negocieze doleanţele comunităţii maghiare. Acesta a vorbit despre colaborarea foarte bună pe care o are cu Victor Ponta, care a acceptat doleanţele maghiarilor, dar căruia îi reproşează doar alianţa cu Vadim Tudor. „Nu putem fi nici măcar o oră în aceeaşi barcă cu Vadim Tudor”, a spus Kelemen Hunor, deşi ei sunt deja în aceeaşi barcă de două zile. Pentru a nu cădea în penibil, Kelemen Hunor a spus că lasă la latitudinea fiecărui votant de etnie maghiară să aleagă cui îi dă votul."S-a decis, cu marea majoritate a voturilor - a existat o abţinere si un vot împotriva - sa recomandam alegatorilor noştri sa voteze conform propriilor convingeri. Suntem convinşi ca avem un electorat matur si ştie sa facă diferenţa", a declarat Kelemen Hunor.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: