Monumentul Eroilor din Motru intră în reabilitare

Monumentul închinat eroilor martiri ai neamului, ridicat în urmă cu mai bine de două decenii în faţa primăriei municipiului Motru, va intra într-un amplu proces de reabilitare. Administraţia locală a pus la bătaie câteva sute de mii de lei de la bugetul local pentru recondiţionarea acestui sanctuar ridicat în memoria eroilor căzuţi la datorie, mai ales că se află într-o avansată stare de degradare.

Autorităţile locale din Motru spun că este necesară restaurarea acestui monument, deoarece s-a degradat foarte mult, mai ales că de-a lungul vremii nu au fost efectuate alte intervenţii de acest gen. Autorităţile spun că va fi nevoie de înlocuirea marmurei şi, pentru că monumentul este unul destul de mare ca dimensiuni, costurile sunt ridicate. "Acest monument a fost realizat în 1995. În timp s-a degradat. Este realizat din marmură. Problema cea mai delicată este că la aceste monumente istorice trebuie respectate condiţiile iniţiale în care ele au fost executate. Am făcut un proiect şi o situaţie financiară în ceea ce priveşte reabilitarea acestui obiectiv. După datele pe care ni le-a dat proiectantul, valoarea iniţială pentru reabilitare ar fi în jur de 200.000 lei. Sigur, după ce se vor aproba indicatorii tehnico-economici, se va supune licitaţiei şi sper ca valoarea să scadă fiindcă mi se pare, totuşi, foarte mare", a declarat primarul municipiului Motru, Dorin Hanu. 

Conducerea municipiului Motru spune că lucrările de recondiţionare a obiectivului vor fi executate cât mai repede pentru că la acest monument se desfăşoară multe evenimente importante pentru comunitate. "Lucrările vor fi realizate anul acesta, fără discuţie. Trebuie făcut fiindcă monumentul este foarte important pentru cetăţenii municipiului Motru. Toate evenimentele importante le organizăm aici. La monument se fac depuneri de coroane de flori şi are prioritate pe lista de investiţii din acest an. Monumentul a fost ridicat în cinstea eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale, dar în special pentru cei căzuţi în primul război mondial", a mai spus primarul municipiului Motru.

Galerie foto


Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: