Morega a publicat o carte cu interceptările din propriul dosar

Fostul deputat Dan Ilie Morega a încheiat anul cu o nouă publicare de carte. Este vorba despre volumul „Sărăcie, corupţie şi poliţie politică” în care Morega şi-a publicat inclusiv interceptările din propriul dosar. Cele mai multe convorbiri telefonice erau cu Marcel Romanescu, la vremea respectivă deputat, şi cu fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, discuţiile vizând angajarea lui George Romanescu în funcţia de inspector şef la ITM Gorj. Cartea mai cuprinde şi o colecţie de articole din presa centrală şi locală în care se vorbeşte despre corupţie. Morega atacă atât persoane importante de la nivel naţional, precum Traian Băsescu şi Monica Macovei, cât şi oameni politici din Gorj: Toni Mihail Greblă, Ionel Manţog şi Marin Condescu.

Morega şi-a publicat interceptările pentru a argumenta că dosarul său a fost unul politic, el şi Păcuraru fiind achitaţi în dosarul de dare şi luare de mită. Morega   a fost însă condamnat cu suspendare pentru trafic de influenţă. „Trebuie spus că mai toate dosarele DNA construite exclusiv pe înregistrări telefonice - fără flagrante - au picat la instanţă, fiind la mintea oricui că poţi vorbi orice la telefon, dar dacă discuţia nu e o urmată de o faptă care să fie dovedită, infracţiunea este doar la nivel de intenţie”, a precizat Morega în cartea sa. Dan Ilie Morega a publicat mai toate interceptările din dosar, acestea vizând angajarea lui George Romanescu, fratele deputatului de atunci Marcel Romanescu, în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Una dintre cele mai relevante discuţii este următoarea:

Marcel Romanescu: Da, domnu’ preşedinte!

Dan Ilie Morega: Am vorbit acum cu Păcuraru.

Romanescu: Îhm!

Morega: Te poţi duce pe la ora trei. I-am spus de interimat, de absolut tot!

Romanescu: Bine, la ora trei sunt la el.

Morega: Deci, cu sau fără Manta?

Romanescu: Am înţeles! Păi nu, pe mine mă interesează interimar ca să fie şi până la urmă vedem noi ce se întâmplă.

Morega: Păi, pe urmă se întâmplă ce trebuie. Îi şi spui pe urmă scoaterea postului la concurs.

Romanescu: Am înţeles, domnu’ preşedinte! Dar pe mine mă interesează să fac odată deblocarea asta ca să pot să nu mă lege ăştia de...

Convorbirea telefonică din 11.06.2007 dintre Morega şi Păcuraru se încheie cu promisiunea că, până la data de 15.06. 2007,  Păcuraru va emite ordinul de numire a lui George Romanescu în funcţia de inspector-şef interimar la ITM Gorj, în schimbul trecerii lui Marcel Romanescu de la Partidul Democrat la Partidul Naţional Liberal :

Paul Păcuraru: Da!

Morega: Să trăiţi, dom ministru, Morega vă deranjează.

Păcuraru: Bună dimineaţa, dom Morega.

Morega: Va ajunge pe la ora două... deputatul care vine la noi de la PD la PNL.

Păcuraru: Da a venit parcă, n-a venit?

Morega: A venit, dar dumneavoastră aţi spus că în două zile va fi trimis şi ordinul, dar nu s-a trimis...

Păcuraru: Deci cum îl cheamă?

Morega: Pe deputat îl cheamă...

Păcuraru: (Neinteligibil)

Morega: Deputatul Romanescu Marcel.

Păcuraru: Şi pe frate-său?

Morega: Se pare că George sau nu mai ştiu cum.

Păcuraru: Da! Ro-ma-nescu.

Morega: Romanescu George. Dar poate...

Păcuraru: Şi voia la ITM, nu?

Morega: La ITM, pentru că acolo lucrează de opt ani, nouă ani.

Păcuraru: Am înţeles. Şi ce voia el prim sau primul, nu?

Morega: Prim, dar deocamdată interimar până se organizează concursul.

Păcuraru: Prim interimar. Bine!! Lasă că...şi vinerea, până atunci e rezolvată, până vinerea asta.

Morega: Vine el la două la birou.

Păcuraru: Da? Bine! Bine!

Morega: Da? E condiţionat de asta şi pe urmă vine la noi.

Păcuraru: Da! Bine! Bine! Bine! Mulţumesc mult!

Morega: Cu respect! Vă mulţumesc şi eu (...)”

Colecţie de articole din presă în cartea lui Morega

Cartea „Corupţie, sărăcie şi poliţie politică” este a treia dintr-o serie începută în anul 1997. Prima carte scrisă de Morega a fost „România între prăbuşire şi relansare economică” în anul 1997, a urmat „Corupţie şi sărăcie” în anul 2003, iar în anul 2014 „Sărăcie, corupţie şi poliţie politică”. „Această carte reprezintă o continuitate de analiză economico-socială şi politică în cei 25 de ani de după evenimentele din 1989. Am avut întotdeauna o opinie obiectivă şi reală, indiferent de apartenenţa politică, identificând soluţii optime pentru problemele existente”, a declarat Dan Ilie Morega. În cartea sa, Morega a colecţionat articole din presa centrală şi locală referitoare la corupţie şi la problemele din administraţie. Ba mai mult, atacă atât personalităţi centrale, cât şi locale, printre care: Traian Băsescu, Monica Macovei, Toni Mihail Greblă, Ionel Manţog, Marin Condescu etc.

APRECIERE

Cartea lui Morega se bucură de aprecierea profesorului universitar Ion Mocioi. „Este o carte neobişnuită pentru că o astfel de analiză înseamnă să ai îndrăzneală şi să aplici toate ştiinţele de care dispui. Domnul academician Morega, pentru că aşa trebuie să-l numim, este un om rar, care s-a făcut remarcat prin spiritul său de iniţiativă. Dumnealui arată cu argumente cum a fost distrusă ţara de la Revoluţie încoace”, a declarat Ion Mocioi.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: