Morega, achitat

Paul Păcuraru, fostul ministru liberal al Muncii, şi Dan Ilie Morega au fost achitaţi, luni, de către Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, (ICCJ) în procesul în care sunt acuzaţi de fapte corupţie, decizia fiind definitivă.

Un complet de cinci judecători al ICCJ a respins, luni, recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit procurorilor, în 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul va numi în funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj persoana indicată de Morega.

În 3 mai 2011, un complet de trei judecători al ICCJ i-a achitat pe cei doi, însă DNA a făcut recurs, care a fost respins luni.

Instanţa supremă arată, în motivarea deciziei de achitare, obţinută de MEDIAFAX, că interceptările procurorilor DNA nu dovedesc acuzaţiile potrivit cărora Dan Ilie Morega ar fi oferit şi fostul ministru Paul Păcuraru ar fi primit mită.

Judecătorii arată în motivare că discuţiile dintre Paul Păcuraru şi deputatului Dan Ilie Morega (fost PNL, actual UNPR) aveau caracter preponderent politic, iar referirile la fiul fostului ministru al Muncii par rupte din context.

Paul Păcuraru, ministru al Muncii în perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, şi Ilie Morega, membru AGA la societăţile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, în decembrie 2008.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: