Morega: Boza a vrut să-şi dea demisia, dar l-a convins Vişan să renunţe

Sorin Boza a vrut să demisioneze din funcţia de manager al CE Oltenia. Cel puţin asta susţine Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, care a explicat că Boza s-a răzgândit înainte ca demisia sa să ajungă pe masa ministrului Energiei. Tot Morega anunţă că şeful CEO a fost convins să renunţe la acest gest chiar de către secretarul de stat Doru Vişan.

Morega nu a vrut să spună motivele pentru care Boza ar fi vrut să-şi dea demisia, amintind doar că a fost vorba de „probleme de genul unor presiuni”. Şeful IAIPP a spus că, în ultima vreme, numeroase persoane ar fi fost angajate, pe filieră politică, în cadrul CE Oltenia: „ALDE pe linia lui Cupă şi PSD cu Olguţa Vasilescu şi Manda. Vreau să-i atrag atenţia foarte serios organizaţiei PSD Gorj să pună capăt acestor angajări de tot felul de fripturişti şi de lipitori de afişe”..

Sorinel Boza şi-ar fi scris demisia şi intenţiona să o transmită la Ministerul Energiei, afirmă Dan Ilie Morega. „Am avut o discuţie cu domnul secretar de stat Doru Vişan, care coordonează mineritul, şi mi-a spus că abia l-a lămurit pe Boza să-şi retragă demisia. Boza îşi înaintase demisia şi am mai văzut şi în presa scrisă de la noi că el n-a venit aici să rămână definitiv şi cui nu-i place să-i spună că oricând, în 2 ore, el pleacă din Gorj. Eu cred că oameni de bună credinţă trebuie să pună presiune pe aceşti derbedei care vor să pună mâna în continuare pe resursele umane şi financiare”, a declarat Morega.  

Creţan, apărătorul lui Boza

Curioasă este poziţia sindicalistului Constantin Creţan, care a devenit dintr-o dată apărătorul managerului CE Oltenia. El a făcut referire şi la declaraţiile fostului manager Laurenţiu Ciurel privitoare la înlocuirea lui Boza cu Constantin Bălăşoiu. „Nu acceptăm comploturile politice şi declaraţiile unor oameni politici. Sorinel Boza a avut nişte rezultate excepţionale. În condiţiile acestea, nu se pune problema înlocuirii lui. Politicienii şi-ar dori să aibă oameni în funcţie, dar noi, sindicatele independente, nu mai acceptăm să pună unii oameni în funcţii de conducere în Complexul Energetic Oltenia pe criterii politice”, a comentat Creţan. 

Vizualizări: 2,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: