Pesediştii vor funcţii la stat pentru muncă la partid

Mai mulţi lideri ai PSD Gorj sunt supăraţi că au muncit degeaba în campania electorală, pentru că nu au primit funcţiile promise. Nu aşteaptă funcţii în partidul pentru care au muncit, ci posturi bine plătite la stat. Chiar dacă astfel de aşteptări sunt cam pe lângă lege, pesediştii nu se sfiesc să le expună public.

Cristian Toader Pasti este consilier local PSD la Târgu Jiu. A fost director la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu, dar din cauza unei incompatibilităţi a trebuit să renunţe. Toader Pasti a spus marţi la Radio Infinit că avea promisă o funcţie în Bucureşti, dar s-a ales doar cu postul de consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. „De doi ani de zile de când am câştigat atunci alegerile locale cu domnul Cârciumaru a existat promisiunea că voi ocupa o funcţie la nivel central. A trecut atâta timp, nu am ocupat-o, eram în vârf de formă, cred că aveam şi anii necesari, şi experienţa necesară, şi pregătirea necesară să fac o treabă serioasă acolo unde, să zicem, aş fi fost propus. Nu s-a întâmplat acest lucru, să fie sănătoşi, până în 2020 sunt cu Cosmin Popescu”, a spus Cristian Toader Pasti.

Acesta a precizat că nu este supărat pe nimeni. „Probabil că nu am meritat. Poate că alţii au avut mai multe merite. Din alte judeţe, pentru că de la noi din judeţ, după cum vedeţi, numai Andrei Maioreanu a ajuns secretar de stat, dar pentru că el a fost foarte tenace şi s-a zbătut foarte mult să ajungă acolo. (...) Alte judeţe au câte 15-20 de secretari de stat, iar la Gorj să nu poţi să-ţi promovezi oamenii în ministere, în agenţii, ca să poţi să-ţi pui în practică programul de guvernare, cu oamenii tăi fideli”.

Reacţia lui Cristian Toader Pasti a venit după ce preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, a spus despre el că este propunerea organizaţiei pentru un post în administraţia centrală. Sătul de promisiuni însă, la 1 decembrie Toader Pasti şi-a prelungit contractul pentru postul de consilier personal al lui Cosmin Popescu până în 2020. „Aşa că în acest moment nu mă interesează nicio funcţie în administraţia locală sau centrală. Le mulţumesc că s-au gândit la mine, dar s-au gândit cam târziu”, a spus Toader Pasti. Acesta a adăugat că: „Am văzut că sunt promovaţi în structurile centrale foarte mulţi oameni care nu au nicio treabă cu ministerele sau cu locurile unde sunt puşi. Aflăm din mass media că a mai apărut o tânără speranţă, că mai e nepotul lui unu... Eu îmi fac datoria, îmi cunosc valoarea, am fost propus şi pentru preşedinte de Consiliul Judeţean, şi pentru prefect, şi pentru director al DGASPC, mai nou zic unii că sunt potrivit şi pentru director la spital. Dar concret nimeni nu a venit să zică, decât Cosmin Popescu”.

Normalitate: În 24 de ore radem tot

Preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, îi înţelege supărarea colegului său de partid. „Este posibil ca domnul Toader Pasti să aibă nişte aşteptări, care la un moment dat trebuie rezolvate de către noi, partidul. Trebuie să găsim posibilitatea ca toţi colegii noştri care au arătat că pot şi care au depus eforturi în organizaţia din care fac parte să fie recompensaţi într-un fel”.

Adrian Tudor, viceprimar la Târgu Jiu, crede că normalitatea este ca în 24 de ore de la alegeri partidul câştigător să îşi pună oamenii pe funcţii. „Nu trebuie să ne mai ascundem. Când vine dreapta la putere, în 24 de ore rade tot şi îşi pune oamenii. Ceea ce mie mi se pare normal”, a spus Tudor la Radio Infinit, menţionând că partidul care câştigă alegerile trebuie să pună directorii de instituţii cu care să aplice programul de guvernare.

Vizualizări: 2,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: