Morega: Călinoiu n-a fost niciodată mare sculă, Cârciumaru l-a tras după el!

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, a comentat situaţia creată în PSD Gorj, după depunerea candidaturilor lui Ion Călinoiu şi Ion Ciocea, din postura de independenţi. Morega crede că Ion Călinoiu a declanşat lupta împotriva partidului, în urmă cu două luni, când a încercat să-l impună pe fostul primar de la Turceni, Ion Iordache, pe lista de deputaţi a PSD Gorj. Morega este convis că Ion Călinoiu a obţinut diferite funcţii pe spinarea lui Florin Cârciumaru. Mai mult, consideră că acum ar trebui înlocuit cu Cosmin Popescu şi în funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj.

Rep.: Cum comentaţi scandalul din PSD, iscat din cauza listelor la parlamentare?
D.I.M.: Călinoiu a început acest scandal, în urmă cu circa două luni de zile, când a luptat chiar împotriva partidului, nu numai a lui Florin Cârciumaru. Nu puteai tu să-l propui pe Iordache de la Turceni, căruia acest individ Călinoiu i-a dat 46 de milioane de euro, bani care puteau să ajungă la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean. Din câte am discutat cu alţii se vor materializa în lucrări de întreţinere şi reparaţii a drumurilor maxim 12-13 milioane de euro, restul unde vor fi? Asta a fost cea mai mare ţeapă pe care Ion Călinoiu a dat-o la final de mandat. Călinoiu venise chiar cu o adeziune a lui Iordache la PSD pentru a-l pune pe locul al doilea, după Victor Ponta. Nu a candidat Iordache, dar Călinoiu a continuat să facă valuri în partid.

Rep.: Domnul Călinoiu este susţinut de primarii PSD. Ce credeţi că se întâmpla cu voturile PSD?
D.I.M.: În locul lui Călinoiu, aş fi făcut pasul înapoi când s-a dat pronunţarea ANI. Nu-i doresc răul, dar vreau să-l atenţionez că este un om mărunt, pentru că, de fapt, Cârciumaru l-a tras după el, în 2004, în 2008. În 2008, dacă nu era Florin Cârciumaru nu câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean. La acest ajutor pe care i l-a dat Florin Cârciumaru, s-a întors împotriva PSD. A luat şi o parte din primari, dar sper ca primarii să aibă un gram de minte, să se reîntoarcă, precum oile rătăcite în turma PSD. PSD va ajunge la guvernare, iar cu Ion Călinoiu nu vor lua absolut nimic, vor fi marginalizaţi total. Călinoiu nu reprezintă o organizaţie, o structură, reprezintă doar propriile interese. Călinoiu nu va lua niciodată voturile PSD. Vor direcţiona 3-4 primari voturile către Ion Călinoiu, nu toţi.

Rep.: Care credeţi că este motivul real pentru care Liviu Dragnea a schimbat listele?
D.I.M.: Listele trebuia să se aprobe duminică, dar s-au aprobat marţi, tocmai în ziua procesului. Nu datorită lui Cârciumaru s-a întâmplat totul, s-a întâmplat pentru că aşa a vrut Dragnea având în vedere faptul că el nu a iertat lipsa de atenţie cu care l-a tratat Călinoiu, atunci când Dragnea a venit în Gorj, alături de Victor Ponta. Călinoiu şoşotea mereu cu Ponta, iar lui Dragnea nu i-a căzut bine. Dragnea ştia că Ion Călinoiu are procesul marţi şi a amânat Comitetul Executiv până marţi, iar apoi a depus listele. A fost manevra lui Dragnea, care aştepta condamnarea lui Călinoiu, ca pe aer.

Rep.: Cum credeţi că se poziţionează domnul Cosmin Popescu, în tot acest scandal?
D.I.M.: Eu mă aştept ca domnul Cosmin Popescu, pe care-l apreciez ca preşedinte al Consiliului Judeţean, să-l alunge pe Ion Călinoiu de acolo, de unde-l spionează în permanenţă ca nu cumva să schimbe oamenii de gaşcă, cu care a ciordit judeţul, timp de aproape 20 de ani. Mă aştept ca Popescu să fie desemnat preşedintele executiv al PSD Gorj, pentru a umple acest gol. Cosmin Popescu trebuie să facă o echipă bună pentru campania electorală, să coordoneze campania PSD. Să nu credeţi că dacă Ion Călinoiu era şeful de campanie al PSD, era mare sculă, haideţi să fim serioşi.

Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: