Pârvulescu: Niciodată nu am fost certat cu Marin Condescu

Liderul FNME Dan Pârvulescu a declarat, într-un interviu acordat la Radio Infinit, că niciodată nu a fost certat cu Marin Condescu. Asta în condiţiile în care Condescu a contestat alegerile de la USMO ce fuseseră câştigate de Pârvulescu, iar Pârvulescu nu-i recunoştea lui Condescu dreptul de a face parte din AGA Clubului Pandurii.

Rep.: V-aţi împăcat cu domnul Marin Condescu?
D.P.: Niciodată nu am fost certat cu Marin Condescu. Au ajuns la un consens sindicatele din Oltenia, pentru că trebuie să punem lucrurile în ordine. Relaţia mea cu Marin Condescu este aceeaşi dintotdeauna.

Rep.: Aţi dat un comunicat de presă prin care nu-i recunoşteaţi calitatea de preşedinte USMO?
D.P.: Nu eu, cele nouă sindicate. Acele sindicate au solicitat USMO, mai bine zis Biroului Executiv, care încă e înregistrat la Tribunalul Gorj al USMO, să facă demersuri de convocare, aşa cum trebuie, a unei conferinţe, nu aşa cum au făcut-o data trecută. Acest lucru se va întâmpla, aţi văzut şi în acel comunicat, dat de dumnealor şi contrasemnat şi de noi, de sindicat.

Rep.: În comunicat se vorbeşte mult de Pandurii, că veţi milita pentru reluarea finanţării după ce Complexul Oltenia va da salariaţilor banii pe care-i luau în 2012. Cum v-aţi înţeles?
D.P.: Am spus-o dintotdeauna. Cred că niciun salariat n-ar fi împotrivă, atât timp cât li s-ar reface drepturile salariale şi celelalte drepturi pe care dumnealor le aveau în anul 2012. E cale lungă până atunci pentru că piaţa de energie ar trebui să redevină ce a fost pentru noi, pentru Complexul Energetic Oltenia.

Rep.: Când vor începe negocierile pentru noul CCM veţi merge împreună cu domnul Marin Condescu?
D.P.: Să ne înţelegem foarte clar, contractul colectiv de muncă se negociază de către federaţie, uniunea are cu totul alte atribuţii, aşa este legea în momentul de faţă. Din anul 2011, uniunile nu mai au atributul de negociere urmărirea contractului colectiv de muncă.

Rep.: Chiar şi în aceste condiţii, domnul Marin Condescu se poate aşeza la masa negocierilor?
D.P.: Nu hotărăsc eu, hotărâm toţi pentru că va fi o conferinţă USMO, atunci se va hotărî.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: