Weber: Ciocea nu spunea decât "Mulțumesc că ai intervenit"

Social-democratul Mihai Weber neagă vehement că ar fi intervenit la șefii PSD de la București, astfel încât să fie trecut pe un loc eligibil pe lista organizației județene la alegerile din iarnă. Weber spune că știe care este supărarea primarului Ciocea, care se află pe locul 2 la deputați, și că nu are nevoie de voturile din Bustuchin. Cumva, Weber a spus că locuitorii din Bustuchin, dar și primarul Ion Ciocea ar trebui să-i fie recunoscători pentru că a ajutat comunitatea cu multe proiecte care s-au realizat la nivel de comună.

Reporter: Este adevărat că ați intervenit la șefii partidului de la nivel central pentru a fi pus pe un loc eligibil?
Mihai Weber: Nu am avut discuții cu nimeni. Nu am avut nicio discuție după comitet despre modificarea listei și nu știu absolut nimic.

Rep.: Vi s-ar părea normal să obțineți un loc eligibil în condițiile în care de la Gorj a plecat o listă votată de către comitetul executiv al PSD Gorj în care erați pe locul cinci la Camera Deputaților?
M.W.: Eu ce am avut de declarat, am declarat atunci. Îmi rezerv dreptul de a declara după ce se vor finaliza listele. Sunt apreciat la nivelul Parlamentului ca un bun parlamentar de oamenii care pot și au calitatea să facă aprecieri. Sunt apreciat în teritoriu, în Colegiul 2, de primarii și președinții organizațiilor ca un parlamentar bun, care mi-am făcut treaba și am fost alături de ei. Eu nu am vrut locul nimănui. Eu am vrut exact locul pe care trebuie să mi-l dea cei care într-adevăr mă sprijină. Care consideră ei.

Rep.: Dl. Ciocea spunea că oamenii îi transmit că nu o să vină la vot dacă șefii de la centru ai partidului vă pun pe dvs. pe locul 2. Cum comentați?
M.W.: Care oameni? Domnul Ciocea discută despre câteva sute de voturi în localitatea dânsului, dar trebuie să țină cont că o este organizație județeană a PSD și trebuie să-și pună amprenta și voturile oamenii din toate organizațiile. Dacă fieful PSD Târgu Jiu, unde sunt vicepreședinte, a spus în comitetul executiv că mă susține, Târgu Jiul reprezintă 12-14.000 de voturi, înseamnă cel puțin 15 sau 20 de comune de-ale domnului Ciocea. Pe lângă Târgu Jiu mai sunt alte 4 orașe și încă cel puțin 20 de comune care au spus că și-au dat și semnătură, au spus că mă susțin și că nu le e rușine, pot să facă campanie.

Rep.: Spuneți practic că nu aveți nevoie de voturile din Bustuchin pentru a ajunge din nou parlamentar?
M.W.: Voturile lui Ciocea sunt câteva sute. Eu față de locuitorii din comuna lui Ciocea mi-am făcut datoria, pentru că până a interveni acel subiect Ciocea nu spunea decât: "Da. Mulțumesc că ai intervenit". Deci știu despre proiecte, m-am dus la București cu el de mână, la Ministerul Dezvoltării, am mers cu anumite proiecte, l-am ajutat cu anumite proiecte, deci eu față de comuna Bustuchin mi-am făcut datoria. Dar faptul că nu l-am susținut unde spune el la o miză nesemnificativă, la o funcție onorifică, unde mi-a impus să mă dezic de un prieten, ceea ce nu fac, eu am caracter. El a mers la Asociația de Vânători, de acolo a pornit toată discuția. Mie nu mi-a reproșat nimic profesional, nici nu avea ce să îmi reproșeze (...) Mai mult, am și mesaje de la oameni de la el din Bustuchin, care spun: "Domne, noi l-am ales primar, nu să se ducă... lasă-l să stea aici".

Vizualizări: 718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: