Morega se ceartă din nou cu adversarii săi politici

Dan Ilie Morega a reluat ieri atacurile la adresa liderilor PSD Gorj, acuzându-i de fapte pe care atât Florin Cârciumaru, cât şi Ion Călinoiu le neagă categoric, atacurile din ultima vreme făcând uitată pacea şi armonia care domnea între aceştia în urmă cu un an, când liberalii şi pesediştii conduceau judeţul frăţeşte. Deputatul liberal susţine în continuare că municipalitatea ar avea datorii de 1000 de miliarde de lei vechi, lucru pe care edilul oraşului îl neagă categoric şi îl pune pe seama finalului de campanie. Morega, în schimb, dezavuează "parangheliile" făcute din bani publici de municipalitate, deşi, la Turceni, primarul liberal al oraşului a organizat şi el o astfel de petrecere de 1 iunie, la care a fost prezent şi liderul PNL Gorj. Deputatul consideră beneficie acţiunile făcute de primarii liberali şi le numeşte "paranghelii" pe toate celelalte manifestări iniţiate de edili portocalii sau roşii din punct de vedere politic, deşi, la Turceni, până şi copii erau îmbrăcaţi în galben. Florin Cârciumaru a declarat, în schimb, că datoriile despre care Morega vorbeşte de ani de zile sunt o legendă pentru că ele nu există. Primarul afirmă că mia de miliarde de lei vechi poate reprezenta datoriile acumulate pe cel puţin cinci ani, dar plătite deja de municipalitate.Dan Ilie Morega l-a acuzat şi pe şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, pentru că ar fi folosit prea mulţi bani pentru asfaltarea drumului dintre Ţânţăreni şi Crasna. Deputatul liberal spune că drumul aflat încă în lucru a început să fie plombat, în opinia sa lucrările fiind oricum mult prea scumpe. 

 Se teme că va fi furat la urne

 Dan Ilie Morega este convins că partidul său va lua mai puţine voturi în Gorj pe motiv că PSD şi PDL vor face orice pentru a mobiliza alegătorii la vot. Liderul liberal susţine că social-democraţii şi democrat-liberalii se pregătesc să "fure" voturi pe 7 iunie prin ducerea alegătorilor cu microbuzul la secţia de votare şi prin oferirea de plase cu alimente. Deputatul a precizat că are el informaţii de această natură şi a menţionat că astfel de gesturi vor aduce PNL Gorj pierderi de până la 5% în scorul electoral final. Morega nu a ezitat să se ia nici de actualii şefi ai Poliţiei Judeţene, despre care a spus că trebuie să fie echidistanţi, aşa cum susţin în declaraţiile publice.
 Şefii Poliţiei Judeţene nu au dorit să mai comenteze declaraţiile lui Morega, după ce, cu câteva zile în urmă precizaseră foarte clar că instituţia pe care o conduc va fi echidistantă în alegeri. Liderii celor două partide vizate de declaraţiile lui Morega, respectiv Florin Cârciumaru şi Cosmin Popescu, neagă faptul că PSD sau PDL ar intenţiona să practice turismul electoral sau să influenţeze în vreun fel opiniile de vot ale alegătorilor. Cârciumaru spune că nimeni nu e "nebun" să rişte puşcăria pentru asemenea lucruri, în timp ce Popescu afirmă că nimeni de la PDL Gorj nu se va folosi de practicile din trecut ale lui Morega, democrat-liberalul spunând că liberalii au fost cei care au împărţit găleţi cu pachete alimentare în ele.
 


Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: