Oamenii lui Cozma se contrează pe sprijinul pentru PRM Gorj

Liga "Miron Cozma" a intrat într-un con de umbră după moartea fiicei preşedintelui Constantin Creţan, dar un apropiat al acestuia avut grijă ieri să dea cu băţul în baltă şi să îl enerveze la maximum pe conducătorul suprem, anunţând că organizaţia îşi îndeamnă membrii să voteze cu oamenii lui Vadim. Cozma, în schimb, nici nu vrea să audă de aşa ceva şi neagă anunţul respectiv, declarând pentru Pandurul că va depune plângere penală împotriva celui care a făcut anunţul.

 Cristinel Tănasie este cel care a vorbit ieri în numele Ligii Miron Cozma, deşi, după cum aveam să aflăm până la sfârşitul zilei, nu prea avea nici motive şi nici dreptul să facă lucrul respectiv. Tănasie a participat la conferinţa de presă săptămânală a PRM Gorj, împreună cu liderul PRM Gorj, Ion Fugaru, cei doi anunţând că membrii şi simpatizanţii Ligii Miron Cozma sunt sfătuiţi să voteze lista PRM duminica viitoare. Tănasie a prezentat în acest sens chiar şi un comunicat de presă, semnat şi ştampilat de el, în calitate de vicepreşedinte. Tănasie a menţionat că vorbeşte şi în numele lui Constantin Creţan, care încă este afectat de moartea fiicei sale de 13 ani la sfârşitul lunii trecute şi care, din această cauză nu s-a mai implicat în activitatea politică şi a Ligii.
 "Analizând aceste realităţi pe care toţi românii le cunosc, pentru că sunt evidente, Liga Muncitorilor, Şomerilor şi Defavorizaţilor Social din România, care nu are candidaţi proprii la alegerile europarlamentare din data de 7 iunie 2009, recomandă tuturor membrilor şi simpatizanţilor săi, tuturor truditorilor cinstiţi de pe cuprinsul ţării, să voteze lista candidaţilor propuşi de Partidul România Mare, partid naţionalist şi creştin, ale cărui valori şi idealuri sunt şi valori şi idealuri, în numele cărora încercăm şi noi să corectăm evoluţia, de fapt, involuţia, extrem de periculoasă, în care a fost aruncată ţara de către bandiţii care au guvernat după 22 decembrie 1989, aruncând-o în pragul falimentului ireversibil", se arată în "Mesajul Electoral" pe care Tănasie l-a lecturat ieri la PRM Gorj, după ce a semnat ca vicepreşedinte al Ligii, alături de secretarul general Iulian Buduran.

 Cozma a luat foc

 Miron Cozma a precizat însă pentru Pandurul că nimeni din Liga ce-i poartă numele nu are nicio legătură directă sau indirectă cu PRM, acesta acuzându-l pe Cristinel Tănasie de faptul că ar fi folosit ştampila organizaţiei în mod abuziv. "Eu sunt prin Maramureş acum, muncesc pentru a-mi înfiinţa partidul şi ei ce fac? Tănasie ăsta era treaz când a vorbit că eu ştiu că el le mai trage la măsea şi ştiu că vicepreşedinte nu mai e de mult. Cred că a folosit o ştampilă mai veche. Eu le-am spus că dacă susţine vreunul dintre ei PRM-ul cu mine nu merge mai departe. Voi merge până a desfiinţa şi organizaţia de la Gorj a partidului şi Liga că şi aşa le-am spus să-mi şteargă numele din denumirea Ligii că nu sunt eu Ceauşescu să am cultul personalităţii. Deci nici vorbă de sprijin pentru PRM", a menţionat Cozma.
 Miron Cozma a mai declarat că îi va cere lui Constantin Creţan să depună plângere la Poliţie şi Cristinel Tănasie să fie lăsat fără ştampila care oricum nu mai este valabilă. "Nici nu cred că mai e valabilă ştampila aia pentru că eu îl ştiu pe Tănasie şi nu cred că el a fost mandatat să vorbească în numele Ligii sau al lui Creţan. Nu cred aşa ceva. El cred că a rămas cu ştampila şi a folosit-o acum. Nu mă interesează PRM, eu muncesc pentru partidul meu, oamenii mă primesc bine peste tot pe unde merg prin ţară şi nu pot să cred că tocmai ei, de la Gorj, fac o gafă din asta. Vă repet, nici vorbă de sprijin pentru PRM", spune fostul Luceafăr al Huilei.

 Creţan nu ştia nici el

 La rândul său, Constantin Creţan a menţionat că nu ştie ce anume a anunţat Tănasie, dar că, în calitate de preşedinte al Ligii, a lăsat libertate de opţiune politică filialelor din Gorj şi Valea Jiului. Creţan a mai precizat că nimeni de la Ligă nu a discutat despre un eventual sprijin acordat pentru PRM în alegerile din 7 iunie, acesta declarând că în perioada în care a fost în detenţie, nimeni de la PRM nu l-a ajutat în vreun fel. "Pe mine nu m-a ajutat nimeni de la PRM atunci când am fost la puşcărie, iar despre un sprijin acum nu am discutat cu nimeni. E treaba lui Tănasie ce-a declarat, dar nu cred în aşa ceva. Cine ştie ce-o fi spus. Când au fost alegerile anul trecut eu le-am lăsat libertatea de a alege inclusiv celor din Valea Jiului. Ştiu că, de exemplu, cei din Petroşani au mers cu PDL-ul, iar cei din restul Văii au fost de partea PSD. Deci nici ei acolo nu au avut o poziţie comună. De asta spun că şi acum poate o fi fost vorba tot despre aşa ceva", spunea ieri Creţan, vizibil marcat după pierderea fetiţei sale la sfârşitul lunii trecute.
 Liga "Miron Cozma" a fost înfiinţată în anul 2000 de Constantin Creţan, acesta cerând prin intermediul organizaţiei eliberarea lui Cozma din puşcărie. Ulterior, Creţan a avut şi el de ispăşit o pedeapsă de cinci ani pentru implicarea în ultimele mineriade, Cozma fiind eliberat între timp şi militând în cursul anului 2008 pentru eliberarea acestuia. Cei doi lideri au fost membri sau simpatizanţi ai PRM, Creţan fiind ales inclusiv consilier judeţean în anul 2004 pe listele acestui partid.


Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: