Morega, supărat pe parlamentarii de Gorj care nu i-au susţinut amendamentele

Dan Ilie Morega critică modul în care a fost votat bugetul pentru anul în curs. Parlamentarul liberal afirmă că un buget de asemenea dimensiuni nu poate fi dezbătut în doar trei zile, motiv pentru care s-a şi retras de la discuţii, mai ales că i-au fost respinse cele circa 150 de amendamente depuse. Deputatul susţine că trei zile sunt necesare pentru a discuta bugetul unei firme, pentru cel al unei ţări fiind nevoie de mult mai mult timp. Acesta s-a declarat şi împotriva orelor târzii la care s-au purtat discuţiile, Morega susţinând că la miezul nopţii nu mai era nimeni lucid pentru a vota cu atenţie.

Şeful PNL Gorj a găsit motive de a-i critica şi pe ceilalţi parlamentari ai judeţului, declarând că aceştia trebuiau să susţină o parte din amendamentele propuse de el. Morega a formulat amendamente la buget pentru aproape fiecare localitate din colegiu, cerând bani pentru lăcaşurile de cult, pentru canalizare, asfaltare sau infrastructură. Deputatul liberal spune că parlamentarii de la PSD şi PDL nu i-au susţinut amendamentele, chiar dacă ele vizau localităţi conduse de primari ai celor două partide.

În schimb, Morega susţine că PSD şi PDL se înţeleg la Gorj precum capra şi varza. Parlamentarul liberal afirmă că social-democraţii au pierdut pârghiile de putere din judeţ, deşi au avut cele mai multe voturi în noiembrie anul trecut. Deputatul declară că vina pentru situaţia creată le aparţine liderilor filialei, dar mai ales lui Victor Ponta, care este şi ministru în cabinetul Boc şi care a lipsit la negocierile de la Gorj. Morega a criticat actuala putere din nou şi pentru faptul că nu recunoaşte că bugetul pe anul în curs este mai mic decât cel de anul trecut, din perioada în care PNL era la putere. Deputatul liberal a făcut publice şi o serie de amendamente pe care el le-a depus la proiectul de buget şi care i-au fost respinse, motiv pentru care nici nu a mai rămas în Parlament la dezbaterile care s-au prelungit până la 1 noaptea. Şeful PNL Gorj spune că a preferat să vină la Târgu Jiu pentru a se întâlni cu primarii din colegiul său, pe care vrea să îi ajute în promovarea unor proiecte chiar şi de pe băncile opoziţiei.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: