Morega trece la represalii

Consilierii locali şi viceprimarii liberali din Gorj care nu s-au implicat în campania electorală a filialei îşi vor pierde sprijinul politic şi, implicit, funcţiile pe care le deţin. Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a anunţat că organizaţia va face în perioada următoare o analiză atât a rezultatelor obţinute, cât şi a modului în care membrii săi s-au implicat în atingerea obiectivelor propuse iniţial.

Şeful liberalilor din judeţ a menţionat ieri că vor fi destui cei care vor rămâne fără sprijinul politic pentru că atât el, în calitate de candidat, cât şi alţi candidaţi ai organizaţiei au simţit în mod direct consecinţele neimplicării în campanie a colegilor din teritoriu. Morega afirmă că el, în calitate de candidat în colegiul 1 la deputaţi, deşi a fost singurul câştigător din partea filialei, a pierdut alegerile exact în localităţile conduse de primari ai PNL. Acesta a dat ca exemplu oraşul Bumbeşti Jiu şi comuna Peştişani, menţionând că, în schimb, a câştigat la Tismana, unde este primar PDL, dar unde el a mers din poartă în poartă pentru a discuta cu alegătorii.

„La Bumbeşti Jiu, cu un primar al nostru şi cu o organizaţie foarte bună, eu am fost la egalitate cu Adrian Gorun, iar Ilie Petrescu a luat 1226 de voturi, iar eu vreo 706, deşi mă aşteptam cel puţin la 2.500. La Peştişani, unde avem primarul nostru, eu am fost pe locul trei, cu 430 de voturi, deşi mă aşteptam la 1000. Eu am acţionat la fel ca în celelalte localităţi, cu încrederea că primarii liberali se vor implica mult mai mult. Am declanşat o precampanie încă din octombrie, dar cu ce efecte- La Padeş am obţinut 55%, mai mult decât contracandidaţii mei, iar la Tismana, unde am avut frică, m-am organizat pe fiecare sat cu oamenii de afaceri şi cu cei cu cea mai mare credibilitate pe fiecare sat şi am câştigat pentru că am fost peste tot şi am vorbit cu oamenii. Puteam să ies din primul tur şi să avem şi un al doilea mandat dacă Peştişaniul şi Bumbeşti Jiul îşi făceau treaba”, spunea ieri Morega, semn că pe primarii şi consilierii de acolo nu îi aşteaptă sărbători deloc liniştite.

Rezultatele sunt slabe, dar nu foarte slabe

Şeful PNL Gorj a mai precizat că scorul de circa 15% la Senat şi de 13% la deputaţi al filialei a fost generat şi de faptul că organizaţia şi-a stabilit candidaţii pe ultima sută de metri, după ce mulţi dintre cei anunţaţi iniţial s-au retras. Morega a fost nevoit înainte de alegeri să anunţe şi câte 2-3 candidaţi într-un colegiu până când lista a rămas definitivă, din cele opt colegii existente în judeţ PNL Gorj având candidaţi stabili doar în două dintre acestea. Liderul liberal susţine însă că rezultatele nu sunt atât de slabe, organizaţia pe care o conduce reuşind să aibă procente mai mari decât cele din judeţe cu potenţial electoral mult mai mare. „Aceste rezultate nu mă mulţumesc nici pe mine, nici pe colegii mei din Biroul Permanent. Rezultatele nu sunt rele, sunt mai bune decât ale altora, dar noi vrem să ne comparăm cu cei mai buni ca noi, cu Mehedinţiul de exemplu, nu cu cei mai slabi ca noi, aşa cum e Doljul sau Argeşul, care sunt judeţe mult mai mari ca Gorjul şi care au un alt potenţial”, mai afirma supăratul lider liberal.

Orzan: „Gorjenii nu sunt maturi politic“

Directorul de campanie al PNL Gorj, Gheorghe Orzan, pune şi el rezultatele slabe ale organizaţiei pe seama faptului că alegătorii din judeţ s-ar fi „vândut” pe făină, zahăr, găleţi sau haine. Acesta susţine că adversarii liberalilor ar fi apelat la „mită electorală” pentru a-şi atrage electoratul de partea lor, deşi nimeni nu a precizat nici un nume de candidat sau de formaţiune politică. Singurele insinuări au vizat o posibilă plată făcută de un candidat nenominalizat pentru proprietarii gardurilor pe care s-au lipit afişe, sumele date în acest sens fiind încadrate la „mită electorală”.

Orzan recunoaşte, în schimb, că nu are motive de satisfacţie după finalizarea numărării voturilor. Acesta susţine însă că rezultatele slabe  ale liberalilor din judeţ pot fi puse şi pe seama faptului că „gorjenii nu sunt maturi politic”. Şeful de campanie al PNL Gorj s-a declarat dezamăgit şi de faptul că angajaţii din minerit şi energie nu au votat cu candidaţii liberali care proveneau din aceste domenii de activitate. Orzan a menţionat că liberalii au făcut „foarte multe pentru ei”, dar voturile s-au dus şi de data aceasta „în altă parte”.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: