Liberalii împart şpaga electorală cu maşini 4x4

Război în toată regula ieri la Muşeteşti. Candidatul PRM pe colegiul 1, Gheorghe Caralicea Mărculescu, a sesizat poliţia din localitate cum că liberalii împart mită electorală pe străzile comunei şi nu oricum, ci din maşini 4x4. Din verificările poliţiei, în plasele cu conţinut electoral nu ar fi fost decât materiale permise de lege, care includeau şi o carte autobiografică a lui Dan Ilie Morega, candidatul PNL pe acelaşi colegiu.

Supărare mare pe primarul liberal al comunei Muşeteşti, Ion Ciobea, după ce i-a fost blocată acţiunea de împărţire prin localitate a plăsuţelor PNL. Gheorghe Caralicea Măculescu, candidatul Partidului România Mare pe un post de deputat pe Colegiul 1, a sesizat Poliţia din localitate că primarul din Muşeteşti avea să împartă prin comună, mită electorală. După primele cercetări s-a ajuns la concluzia că o căciulă, un fular, o carte şi câteva pliante nu reprezintă mită electorală, astfel că nimeni nu a păţit nimic.

Una dintre maşini era a primarului din Muşeteşti

Primarul Ion Ciobea era supărat pentru că în timpul petrecut în biroul şefului Poliţiei ar fi putut foarte bine să împartă câteva plase prin localitate, aducând astfel câteva voturi pentru Dan Ilie Morega, candidat la deputăţie pe colegiul 1 ce include şi Muşeteşti.

Poliţia din localitatea Muşeteşti a avut de soluţionat, ieri, o sesizare venită din partea lui Gheorghe Caralicea Măculescu, candidat la Camera Deputaţilor pe Colegiul 1 din partea PRM. Potrivit inspectorului principal, Nicolae Cârstina de Poliţia din Bumbeşti-Jiu, Caralicea a reclamat că, în faţa primăriei este o maşină încărcată cu materiale de propagandă ce urmează să ajungă la locuitori. Poliţiştii au identificat maşina plină cu materiale electorale ca fiind a primarului comunei Muşeteşti, Ion Ciobea.

Primarul povesteşte cu seninătate că face campanie pentru partidul din care face parte, PNL, şi era chiar deranjat de reclamaţia lui Caralicea care nu făcea decât să-l ţină din timp. Maşina primarului era parcată în faţa primăriei şi era burduşită cu aproape o sută de plase cu materiale de propagandă pro Dan Ilie Morega.

Poliţiştii au luat declaraţie primarului şi au întocmit proces verbal. Caralicea nu a fost de găsit pentru a da declaraţie. În urma primelor cercetări, poliţiştii au ajuns la concluzia că plasele ce urmau să fie împărţite nu reprezintă mită electorală. „Am primit o sesizare de la o persoană de la o formaţiune politică, ce spunea că se dă mită electorală în localitate. Am făcut câteva cercetări şi am constatat că materialele împărţite nu reprezintă mită electorală. Plasa conţinea materiale autobiografice, programul electoral, un fular, o căciulă şi o carte“, a declarat şeful Poliţiei. Acesta a spus că legea permite împărţirea unor astfel de materiale.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: