Destin de strămutat la Rovinari

Corneliu Vişoianu, candidat PD-L la funcţia de deputat în Colegiul V, însoţit de primarul Dorin Filip, s-au deplasat duminică în zona Vârţ din Rovinari. Acolo, la sesizarea oamenilor din zonă au descoperit un caz cutremurător. O bătrână şi fiul ei, strămutaţi de 3 ani, au ajuns să trăiască în condiţii înfiorătoare, uitaţi de autorităţi şi de lume, într-o casă neracordată la utilităţi.

Aşa cum se ştie, în zonă au fost construite case pentru cei strămutaţi. Strămutările au reprezentat o soluţie pentru cei care o puteau lua de la capăt. Mulţi dintre ei, bătrâni şi fără ajutor de la copii şi nepoţi, pe peticul de pământ primit, nu au avut cum să refacă ceea ce au construit într-o viaţă de muncă cinstită în fostele lor gospodării. Cu ce bani să facă sobe şi să-şi tragă lumină o femeie de aproape 80 ani şi fiul ei de aproape 60 de ani- Trăiesc din mila vecinilor şi nu pot fi ajutaţi nici măcar de primărie în mod legal, pentru că actele lor sunt făcute încă pe fosta locuinţă, la vechea adresă.

Avertizaţi de vecini cu privire la drama care se petrece în casa respectivă, Vişoianu şi Filip au intrat şi au rămas consternaţi de condiţiile în care i-au găsit pe cei doi. Fiul bătrânei munceşte cu ziua pe unde apucă, iar ea este surdă şi oarbă. Era acoperită cu zdrenţe şi dormea. În casă domneau un miros de nedescris şi o mizerie cruntă. Şi alimentarea cu apă este o mare problemă pentru ei. Era puţină căldură, de la o sobă dărăpănată, care scotea fum prin toate încheieturile. Revenindu-şi cu greu, cei doi au stabilit să intervină de urgenţă pentru ameliorarea condiţiilor în care trăiesc bătrâna şi fiul ei, primarul chemându-l pe cel din urmă la Primărie, cât de repede, pentru ca cei de acolo să se uite în actele lor şi să vadă cum îi pot ajuta să beneficieze de ajutoarele la care le dă dreptul legea. Prima şi cea mai simplă măsură pe care au putut-o lua este să instaleze un bec din iluminatul public suficient de aproape de casă, astfel încât ei să aibă o urmă de lumină serile.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: