Mort după ce a căzut cu maşina în prăpastie!

Sfârşit tragic pentru un pensionar de 70 de ani din Tismana, care duminică după-amiază și-a pierdut viața într-un accident rutier produs de un nepot de-al său. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, luase permisul pe 13 ianuarie și a reușit acum ca, la doar câțiva metri după ce a plecat de pe loc cu mașina, să piardă controlul volanului. Autoturismul s-a dus direct într-o prăpastie adâncă de vreo 30 de metri, șoferul reușind să se salveze în cele din urmă.

Ion Frățilescu fusese în cursul zilei la o pomană a unei rude decedată cu sase săptămâni în urmă, iar la final a decis să vină cu nepotul său pentru a o aduce acasă, în satul Sohodol, pe o soră de-a sa. Discuțiile aici nu au durat prea mult pentru că Petre Claudiu Frățilescu se grăbea să plece spre casă, în timp ce bunicul său încă mai avea discutat ceva cu sora despre o pădure. La un moment dat cei doi au reușit să plece cu mașina, dar pe drum drept autoturismul a mers doar câțiva metri pentru că în mod inexplicabil a virat brusc dreapta și s-a dus în hăul adânc de vreo 30 de metri. „Șoferul, care era nepotul mortului, îl tot grăbea și ăl bătrân îi tot zicea că de ce îl grăbește, că vrea să mai vorbească cu soru-sa. S-a urcat în mașină, au mers vreo câțiva metri și direct pe aici în jos a luat-o, deși erau singuri pe drum”, a povestit un localnic.

Maria Frățilescu este bătrâna la care veniseră în vizită cei doi bărbați implicați în accident. Femeie în vârstă și ea, aceasta a povestit că nu i-a venit să creadă când a văzut cum iasă mașina de pe drumul de țară și se duce în prăpastie. „Ei au fost cu mașina la mine la poartă și porniră să plece, dar în loc s-o ia la vale, spre sat, se duseră direct în ogaș. Eu nu am mai putut atunci. Mă rezemai de un nuc și țipai la o muiere care era la mine în curte. Aia se duse prin sat să cheme ajutoare și să vină oamenii aici pe deal, dar nu se mai putu face nimic”, a povestit bătrâna. Localnicii chemați în ajutor au putut să îl vadă pe tânărul șofer ieșind singur din mașina cu care ajunsese pe fundul unui pârâu. Bătrânul, în schimb, era nemișcat, fiind scos ulterior de către pompierii militari. Pentru resuscitarea acestuia s-au făcut manevre de către echipajele de la Ambulanță și SMURD de aproape o oră, însă fără succes.

Trupul neînsuflețit al bătrânului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei. Nepotul acestuia a fost preluat și el de un echipaj de la Ambulanță și transportat la spital, rănile pe care le-a suferit la piept, în urma impactului cu volanul, producându-i dureri destul de mari. Tânărul s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Din primele explicații pe care le-a oferit pentru cele întâmplate reiese că bunicul pe care îl avea ca pasager în mașină era nervos pentru că îl grăbise cu plecare, iar după punerea în mișcare a autoturismului acesta i-ar fi tras de volan pentru a-l obliga să tragă pe dreapta și să îl mai lase să discute cu sora sa. Din păcate totul s-a terminat cu o tragedie pentru care șoferul va avea de dat explicații nu doar anchetatorilor, ci și rudelor sale de acasă.

Galerie foto



Vizualizări: 1,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: