Moş Crăciun vine cu 4x4

Zeci de copii din Gorj vor primi dulciuri, alimente, haine şi calculatoare de la câţiva tineri voluntari. În cadrul acţiunii umanitare „Moş Crăciun vine cu 4x4”, mai mulţi tineri vor să sprijine copiii care provin din familii defavorizate şi care locuiesc în zone greu accesibile. Caravana are loc pentru al treilea an consecutiv.

Pentru început, toţi copiii din localitatea Stăneşti vor primi daruri de la „Hoinarii în sălbăticie”. Tinerii pasionaţi din off-road au pus mână de la mână pentru a sprijini copilaşii care poate nu şi-ar fi regăsit numele pe lista lui Moş Crăciun în acest an. „Miercuri, o să mergem în comuna Stăneşti, unde avem 135 de copii. Toţi copiii din comună vor primi cadouri. La Săcelu, sunt 14 familii cu probleme, unde vrem să ajungem cu daruri. Mergem la Centrul de zi din Bumbeşti-Jiu. Ducem hăinuţe, dulciuri şi un calculator unui copil. La Turcineşti, avem câteva familii, unde am fost să le ducem şi câte un brăduţ împodobit. Sâmbătă, mergem din nou, la Turcineşti, cu dulciuri, mâncare. O să primească şi ei un calculator. Suntem la al treilea an în care facem această acţiune şi sperăm să continuăm acţiunile”, ne-a spus Valeriu Dăianu, membru fondator al Asociaţiei „Hoinari în sălbăticie”.

Povestea a început în urmă cu trei ani, când voluntarii au ajutat mai mulţi bătrâni din zone defavorizate, unde accesul era greoi. De atunci, au decis să sprijine şi mai mulţi copii. „În primul an, am zis că noi oricum mergeam pe munte, în zone mai defavorizate. Am zis să ajutăm bătrânii din zone greu accesibile. În primul an, am fost prin comune de la munte, în sate. Am ajutat doar bătrânii. Am ajutat 20 de familii. Au primit alimente, haine, carne. În al doilea an, ne-am dorit să facem mai mult pentru copii. Am ajutat copiii de la Centrul de copii din Sadu, am căutat alţi copii cu posibilităţi materiale reduse din Târgu Jiu şi alte localităţi. Majoritatea cadourilor sunt din banii noştri. Am mai primit şi sponsorizări”, a mai mărturisit Valeriu Dăianu.

Galerie foto




Vizualizări: 2,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: