Moşoiu: Voi candida cu altă echipă

Vasile Moşoiu, primarul căruia i-a încetat mandatul din cauza unei condamnări penale definitive, se gândeşte să candideze şi în 2016. Deocamdată spune că se mai gândeşte şi că nu s-a hotărât, dar în acelaşi timp el a declarat la Radio Infinit că va intra în luptă cu o altă echipă. Este supărat şi pe colegii de la PNL Gorj, cărora le aminteşte că la Drăguţeşti el este cel care a creat partidul.

Reporter: Presa scrie că o să candidaţi în 2016. Aşa va fi?

Vasile Moşoiu: Eu, în momentul de faţă, de când am fost suspendat, mi-a încetat mandatul, nu mai fac nicio declaraţie politică, nici de bine, nici de rău.

Rep.: Instanţa nu v-a interzis să candidaţi.

V.M.: Instanţa nu mi-a interzis, este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, dar nu am spus că voi candida sau nu. Deocamdată sunt angajat la firmele mele şi mă voi hotărî anul viitor.

Rep.: După ce aţi plecat de la primărie au apărut trei liberali care vor să candideze, inclusiv viceprimarul Irinel Ungureanu.

V.M.: Eu le doresc succes. Din ce-mi amintesc eu am câştigat alegerile detaşat în comuna Drăguţeşti. În rest e foarte bine că e concurenţă, concurenţa generează progres.

Rep.: Foştii colegi au tăbărât să candideze.

V.M.: Cel mai greu e să-ţi alegi prietenii, dar nu are legătură cu politica. Le doresc succes. să-şi facă planul, strategii de candidatură. Eu mă voi hotărî în martie-aprilie.

Rep.: Dacă nu veţi candida, ce şanse credeţi că au Vasile Paştea, Iustinian Zgondea sau Irinel Ungureanu?

V.M.: Nu sunt în măsură să propun cine va candida sau cine nu va candida. E prea devreme să te gândeşti. O comunitate nu e aşa simplu de condus, trebuie să ai o echipă în spate, să ghidezi personalul din primărie, să-l ajuţi. Dacă ei vor să candideze... Dar mi se par prea mulţi de la un partid. Să nu fie ca la Târgu Jiu, şapte candidaţi de la PNL şi să-i bată unul de la PSD.

Rep.: Inima ce vă spune, să mai candidaţi? Ca independent sau cu susţinere din spate de PNL.

V.M.:  Vreau să vă spun un singur lucru, eu niciodată nu voi încerca politica asta pe care se face, politica de ţară, să fiu susţinut din spate de un partid. Un lider al PNL trebuie să înţeleagă pentru totdeauna, în special Barbu, că Vasile Moşoiu a candidat la Drăguţeşti pe listele PNL, dar el a creat partidul acesta în Drăguţeşti. Când auzi pe unii că mă susţin, păi ce, eu sunt în cârje? Voi candida probabil cu altă echipă, făcută de la zero.   

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: