Roşca, deranjat de consultanţa de un milion de euro la CEO

O parte din sindicaliştii Complexului Energetic Oltenia critică dur vizita ministrului Energiei, Andrei Gerea, în Gorj, declarând că acesta nu a spus nimic concret legat de soarta companiei. Nelu Roşca, lider de sindicat la cariera Roşiuţa, se declară nemulţumit de faptul că responsabilii din minister vor consultanţă de un milion de euro pentru restructurarea CEO.

Rep.: Cum catalogaţi vizita ministrului Gerea de la Târgu Jiu?

N.R: Eu nu am înţeles prea multe din declaraţiile dumnealui. Ştiu că doresc să facă o consultanţă care nu-i costă puţini bani pe mineri şi energeticieni, un milion de euro, e un lucru care deranjează. Eu nu zic că nu ar fi bună o consultanţă, dar suma de bani este extraordinar de mare. E adevărat că, ţinând cont de lucrurile din jur, societatea trebuie să se adapteze pentru a face faţă sistemului. Eu cred că domnul ministru are disponibilitate dar, din păcate, nu are şi decizie. Nu ştiu dacă această consultanţă are ca obiect şi investiţiile, eu cred că ei vor să facă o radiografie a societăţii, dar asta poate fi făcută şi de specialiştii noştri.

Rep.: Consideraţi că sunt mult prea mulţi bani alocaţi pentru această consultanţă?

N.R: Un milion de euro sunt bani, sunt bani din munca minerilor şi energeticienilor. Directoratul şi Consiliul de Supraveghere, managerul general nu pot să dea o tonă de cărbune în plus, care înseamnă 50 de lei, dar lor le poate da un milion de euro.

Rep.: Consideraţi că au fost sindicalişti care au încercat să expună o altă situaţie a CE Oltenia?

N.R: Au fost unii care au cu totul alte gânduri. Au fost aceste sindicate care au venit cu obiectul şi cu notele de probleme, dar interesul lor major la faţa locului a fost de a prezenta calităţile extraordinare ale managerului general şi de a-i lua apărarea. Ei au încercat să aducă în derizoriu şi discuţiile de la Motru, unde eu vă spun că s-a discutat despre problemele zonei şi situaţia actuală a carierelor din Motru. Ba mai mult, i-am înmânat domnului ministru un proiect de extindere a Secţiei Mecanice a carierei Roşiuţa pentru a fi dotată şi a putea face în regie proprie anumite lucrări de mentenanţă care ar reduce cheltuielile cu 50%.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: