Motivul pentru care Crasna a pierdut doi consilieri

Consiliul Local Crasna funcţionează pentru următorii patru ani cu un număr mai mic de consilieri. Dacă până la alegerile locale din iunie, erau 15 consilieri locali, pentru următorii patru ani au rămas doar 13 consilieri locali. Potrivit primarului Aurel Vamvu, numărul de consilieri s-a redus din cauză că a scăzut populaţia comunei sub 5000 de locuitori.

Primarul liberal de la Crasna va face echipă pentru următorii patru ani cu Gheorghe Sanda, viceprimar PRU. Edilul local crede că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte aprobarea proiectelor importante pentru comunitate. „Componenţa Consiliului Local este următoarea: 5 consilieri PNL, 4 consilieri PSD, 2 consilieri PRU, un consilier ALDE şi unul independent. Avem majoritate PNL-PRU, iar viceprimarul este de la PRU. Este vorba despre Gheorghe Sanda, fost consilier local şi în mandatul trecut. Cu siguranţă, nu vor fi probleme cu aprobarea proiectelor”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.
Pentru următorii patru ani, la Crasna vor fi mai puţini consilieri locali. „Am constituit Consiliul Local, dar s-a redus numărul consilierilor faţă de anii trecuţi. Dacă până acum am avut 15 consilieri locali, acum am rămas cu 13 consilieri locali, din cauză că populaţia comunei noastre a scăzut sub 5.000 de locuitori. Acum 12 ani, aveam 6.200 de locuitori”, a declarat Aurel Vamvu

Investiţii în noul mandat
Prioritare pentru autorităţile locale de la Crasna sunt două investiţii pe fonduri guvernamentale. Este vorba despre introducerea reţelei de apă potabilă în satele Cărpiniş, Radoşi şi asfaltarea a 14,5 kilometri de drumuri stradale, vicinale. „Aceste sate au apă menajeră, însă am obţinut fonduri guvernamentale pentru apă potabilă. Staţia de epurare şi bazinele sunt montate, dar trebuie dus curentul electric pe o porţiune de 2,5 kilometri şi se lucrează la denisipator, cămine, hidranţi. Sperăm ca până la sfârşitul anului să fie apă potabilă. În urmă cu o lună, am demarat şi lucrările de asfaltare, iar acum lucrăm la pregătirea pentru straturile premergătoare de material”, a precizat Aurel Vamvu.

Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: