Surse: Costoiu, primul la Senat pe lista PSD Gorj

Mihnea Costoiu ar putea fi primul pe lista PSD Gorj pentru funcţia de senator, în condiţiile în care acesta şi-ar exprima dorinţa în acest sens. Deputatul Vasile Popeangă susţine că Liviu Dragnea i-ar fi spus în faţă lui Ion Călinoiu că nu va avea susţinerea partidului pentru această funcţie din cauza problemelor cu ANI. Mihnea Costoiu a confirmat discuţiile de la Bucureşti, însă spune că nu s-a decis dacă va mai candida sau nu pentru un post de senator.

Fostul social-democrat Vasile Popeangă spune că lista PSD Gorj la alegerile parlamentare din toamnă va fi deschisă de Mihnea Costoiu, în ciuda eforturilor lui Florin Cârciumaru de a-l impune pe Ion Călinoiu. „Ion Călinoiu nu va prinde lista de parlamentari. Candidatul la Senat din partea PSD Gorj va fi Mihnea Costoiu. El (Ion Călinoiu, n. red.) nu mai are nicio şansă să mai candideze. El a fost chemat, i s-a spus ce trebuie să facă în perioada următoare. Probabil că va rămâne consilierul personal şi de suflet al domnului preşedinte Cosmin Popescu”, a declarat Vasile Popeangă, deputat PMP.
Popeangă susţine că Liviu Dragnea l-ar fi anunţat, în urmă cu două săptămâni, pe Ion Călinoiu să-şi ia gândul de la funcţia de senator. „I s-a spus că nu trebuie să mai candideze pentru că partidul nu trebuie să mai aibă probleme în perioada următoare. El este într-un proces. I s-a spus că nu trebuie să mai candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean şi subtil i s-a spus şi că nu va fi pe listă la parlamentare”, a precizat Popeangă.

Costoiu: Nu a fost dorinţa mea să candidez în 2014
Mihnea Costoiu a confirmat discuţiile de la Bucureşti, însă spune că nu s-a decis dacă va mai candida sau nu pentru un post de senator. „Nu sunt hotărât să candidez pentru încă un mandat de senator. Şi data trecută am fost rugat să candidez, nu a fost dorinţa mea. Eu nu am cerut acest post de senator, organizaţia mi-a cerut să candidez, am acceptat într-o situaţie specială”,a declarat senatorul Mihnea Costoiu. Acesta îl consideră pe Ion Călinoiu un candidat redutabil pentru funcţia de senator. „Au fost mai multe discuţii privind candidaturile de la parlamentare, inclusiv aceea de a fi înaintea domnului Călinoiu pe listă, dar lucrurile nu sunt bătute în cuie. Am avut posibilitatea să candidez în anul 2000 şi am candidat abia în anul 2014. Dacă mi-aş fi dorit să candidez aş fi făcut-o în toată această perioadă”, spune Costoiu.

Vizualizări: 2,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: