Motrean acuzat de delapidare în Germania

Un tânăr de 26 de ani, din municipiul Motru, a fost reținut și urmează să fie predat autorităților judiciare din Germania, după ce pe numele său a fost emis un mandat european de arestare.
Bărbatul este acuzat de săvârșirea a 29 de infracțiuni de bancrută și delapidare, fapte pentru care legea penală germană prevede o pedeapsă de maxim 15 ani închisoare.

Tânărul a deținut o firmă de transport în Germania, anul trecut fiind deschisă procedura de insolvență. „Conștient de perspectiva sechestrului asupra contului său de la Postbank, P.G.D. a deschis un cont nou la Targo Bank, redirecționând în acesta plățile din partea prestatorilor de servicii de curierat DPD și GLS. Totodată, P.G.D. a ridicat în mai multe rânduri numerar din contul deschis la Targo Bank, astfel, în perioada lunilor martie - iunie 2020, aceste retrageri au însumat 266.400 euro. După scăderea cheltuielilor operative achitate în numerar în cuantum de 131.580 euro, constând în special în salarii, în cele trei luni martie - iunie 2020 au rămas elemente de avere în cuantum de 134.820 euro, pe care P.G.D. le-a transferat în altă parte, sustrăgându-le în acest fel masei credale. De asemenea, în intervalul de timp dintre iunie 2019 și iunie 2020, P.G.D. a omis, într-un număr total de 25 de cazuri, să vireze la termen contribuțiile de asigurări sociale ale angajaților săi”, se arată în cuprinsul mandatului european de arestare.

Gorjeanul s-a declarat nevinovat, nefiind de acord să fie predat în Germania. Le-a spus judecătorilor că a lucrat la un cetățean turc care i-a dat să semneze mai multe documente, precizând că reprezintă contractul său de muncă, iar el le-a semnat, necunoscând bine limba germană.

Curtea de Apel Timișoara a dispus duminică, 4 decembrie, arestarea bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

Vizualizări: 3,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: