Motrenii, dispuși să stea în frig. Minerii le-au livrat cărbune!

Minerii de la Roșiuța au asigurat cărbunele necesar pentru funcționarea Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, chiar dacă sunt în grevă. Ei nu au vrut să lase orașul fără căldură.

O mie de tone de cărbune au livrat uzinei de termoficare, această cantitate fiind suficientă pentru a asigura funcționarea centralei pentru câteva zile. ”Este de apreciat și disponibilitatea conducerii și a salariaților carierei Roșiuța, care, deși sunt în grevă, au acceptat încărcarea și livrarea acestei cantități de cărbune”, a spus Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

În schimb, motrenii le-au transmis protestatarilor să nu cedeze, spunându-le că mai bine preferă să stea în frig. ”Nu se moare de frig, orașul nu a înghețat când ați luat căldura două zile sau trei fără să fie vina minerilor. Alăturați-vă și să susținem oamenii care muncesc de 30 de ani în condiții mizere și salariu de nimic”, a scris o motreancă pe pagina de socializare.

”Eu am lucrat în carieră, știu condițiile, îmi rugam moartea. Îi susțin, nu cedați, să ia căldura. Nu murim, au pus șaua pe noi. Trebuie sa trezească tot poporul, nu se mai poate”, a reacționat o altă femeie. ”S-o închidă. Și așa nu e apă caldă”, a spus un motrean.

Dacă minerii de la Roșiuța nu livrau cărbune uzinei de termoficare, motrenii rămâneau de miercuri dimineață fără căldură în locuințe.

Vizualizări: 4,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: