Parcul Industrial Sadu, în beznă. Patron: Pierdem contractele

Situație dificilă pentru societățile care desfășoară activitate în Parcul Industrial de la Bumbești Jiu. Platforma industrială nu mai este alimentată cu energie electrică încă de duminică, după ce s-a produs o avarie la cablul de alimentare. Conducerea Uzinei Mecanice (UM) Sadu, de unde este alimentat parcul, spune că problema va fi rezolvată în câteva zile.

Activitatea firmelor din Parcul Industrial este paralizată de la sfârșitul săptămânii trecute, de când un scrutcircuit s-a produs pe cablul subteran care alimentează plaforma.

Administratorii societăților spun că problema trebuie rezolvată cât mai repede și se tem că își vor pierde contractele. Florin Dumitru, care deține o societate de prelucrare a lemnului, spune că nu poate desfășura niciun fel de activitate în lipsa energiei electrice. ”Parcul Industrial nu are curent deloc, firmele plâng. Sunt periclitate activitățile de producție, exporturile. Pe nimeni nu interesează. Mută vina de la unul la altul, nu se interesează nimeni, decât la nivel de discuții și promisiuni. A împușcat un cablu pe linia de înaltă. Este o defecțiune electrică. Nu putem să lucrăm, pierdem contractele. Trebuie să trimit oamenii acasă. Cu oamenii m-aș înțelege câteva zile, dar colaboratorii mei nu înțeleg că la mine nu sunt în stare să repare un calbu-mpușcat”, a declarat Florin Dumitru.

Parcul Industrial Sadu este racordat la sistemul de alimentare cu energie electrică al uzinei de armament din Bumbești Jiu. Conducerea uzinei spune că nu are specialiști care să poată identifica unde mai exact trebuie intervenit și cum trebuie acționat pentru remediarea problemei, dar că va aduce specialiști.

”La Sadu II este o defecțiune și nu știm despre ce e vorba. Vin marți cei de la CEZ, să depisteze. Numai ce am vorbit la nivel de Consiliu Județean. De marți să vedem ce putem face. Am înțeles că problema aceasta a mai fost și anul trecut, în martie-aprilie. Va dura câteva zile să remedieze defecțiunea. Îi așteptăm pe cei de la CEZ să vină. E greu de rezolvat, mai ales că e perioada aceasta, e iarnă”, a declarat Constantin Tănăsoiu, directorul UM Sadu.

În cadrul Parcului Industrial Sadu desfășoară activitate 7 societăți comerciale.

Vizualizări: 1,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: