Încep olimpiadele școlare, etapa locală

Etapa locală a olimpiadele școlare va debuta sâmbătă, 19 ianuarie. Circa 500 de elevi de gimnaziu din Târgu Jiu vor fi la Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu”, acolo unde se va desfășura olimpiada la limba și literatura română. Și la nivel județean se va desfășura etapa locală a olimpiadei la această materie, însă în unitățile de învățământ în care studiază elevii participanți. ”Toți elevii din tot județul vor susține etapa locală, cu subiecte și bareme unice. Numai că, în Târgu Jiu, gimnaziu, fiind un număr foarte mare de participanți va fi o selecție făcută într-un singur loc. În rest, probele scrise se susțin în unitatea de proveniență și se corectează de către o comisie de evaluare din școala respectivă”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj.

Tot sâmbătă, se va desfășura și concursul ”Științele Pământului”, care vizează cunoștințe de geografie, fizică și chimie. Concursul are statul de olimpiadă și are inclusiv fază internațională.

Pentru celelalte discipline, reprezentanții ISJ Gorj spun că vor anunța calendarul până la sfârșitul săptămânii. Etapele locale vor fi urmate de cele județene, la limba română fiind stabilită pentru data de 2 martie, urmând să se desfășoare la Colegiul Național ”Spiru Haret” din Tîrgu Jiu. Ulterior, cei mai buni elevi vor merge la faza națională, etapă care se va desfășura în perioada 23-26 aprilie, la toate disciplinele.

Vizualizări: 520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: