Motru: Conturile primăriei blocate, salarii la jumătate

Situaţie delicată la Motru. Primăria s-a ales cu conturile blocate de Trezorerie și nu mai poate face plăți decât din venituri proprii. Primarul Gigel Jianu spune că datoriile s-au înmulţit și nu mai are bani nici pentru plata salariilor funcţionarilor. De altfel, angajaţii primăriei au primit la începutul acestei săptămâni doar jumătate din salariul pe luna iunie.

Primăria Motru nu a reuşit să-şi reducă arieratele, respectiv datoriile mai vechi de 90 de zile, cu 5% faţă de soldul lunii precedente, așa cum cere legea, drept pentru care s-a ales cu conturile blocate în ceea ce priveşte sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA). Primăria Motru înregistrează datorii învechite în sumă totală de 685.538 lei. ”Municipiul Motru nu a respectat prevederea privind achitarea arieratelor și i s-a sistat alimentarea cu cote și sume defalcate din TVA”, a precizat Cornelia Comănescu, șef Serviciu Contabilitatea Trezoreriei Statului în cadrul Trezoreriei Gorj.

Primarul Gigel Jianu spune că primăria a rămas fără bani, dar că va încerca să acorde în cel mai scurt timp și restul sumelor aferente salariilor funcţionarilor primăriei. ”Intră arierate când n-ai bani să plătești la timp. Noi aveam deja arierate și lunar reduceam cu 5%. Pentru că n-am putut face plăți luna trecută, au intrat altele în cuantum mai mare. Avem datorii învechite la serviciile care sunt prestate pentru primărie. Și Direcția Publică și proiectările pe care le-am avut. N-am putut să dăm salariile integral, deocamdată. Rezolvăm problema, deblocăm și se rezolvă toate. În două săptămâni le vom da. Nu mai sunt bani, s-au cam terminat și aşteptăm rectificarea. Încercăm să vedem cum facem cu creşterea încasărilor privind contribuţiile celorlalţi, persoane juridice mai ales”, a explicat primarul Gigel Jianu.

Vizualizări: 2,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: