Gata cu drifturile pe Insuliță! Barieră la intrarea pe platformă

O barieră acţionată prin telecomandă a fost montată chiar la intrarea pe Insuliţa Jiului din municipiul Târgu Jiu. Investiţia este realizată cu banii locatarilor din zonă, care ar fi deranjaţi de zgomotul pe care îl fac tinerii care vin noaptea pe platformă pentru a face drifturi cu maşinile.

Bariera a fost montată recent, însă nu este încă funcţională. Aceasta a fost amplasată chiar la intrarea pe insuliţă, în faţa punţii de acces pe platformă.

Conform autorităţilor locale, investiţia este suportată de locuitorii din zonă, urmând să fie predată primăriei odată cu punerea în funcţiune. ”Au fost acolo mai multe sesizări cu cei care făceau drifturi noaptea și deranjau populaţia. Seara o să fie bariera pusă, să nu mai meargă acolo cei care vor să facă drifturi. Nu și în cursul zilei. Investiţia va fi a primăriei. Nu am făcut-o noi, ci cetăţenii din zonă. Au acceptat să suporte toată investiţia. O vor da la primărie cu titlu gratuit”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Conform autorităţilor locale, bariera ar urma să fie predată primăriei în circa o lună. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au spus că nu este necesar avizul lor pentru montarea acestei bariere, deoarece nu este vorba de un drum public.

Drifturile au făcut deja o victimă. În urmă cu un an, Andrei Istratii, un tânăr în vârstă de 20 de ani, vicepreşedinte al Ligii Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, a decedat la spitalul din Craiova, acolo unde a fost internat în stare gravă după ce a fost implicat într-un accident care s-a produs pe Insulița Jiului. Tânărul a acceptat să facă o plimbare, pe insulița de pe Jiu, pe portbagajul unui autoturism BMW, condus de un prieten de-al său. Tânărul s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt.

Municipalitatea va monta o barieră şi la Sala Sporturilor, unde de asemenea sunt tineri care fac drifturi şi au distrus pavimentul din fața clădirii. Sumele necesare vor fi aprobate într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local Târgu Jiu.

Vizualizări: 6,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: