Succesiune gratuită pentru mii de gorjeni

Gorjenii pot obţine gratuit actele de moştenitor dacă se află într-o situaţie de succesiune. Dar nu toţi. De această facilitate pot beneficia doar proprietarii din localităţile judeţului Gorj în care s-a finalizat procesul de cadastrare integral sau parţial.

Persoanele care îşi pot face succesiunea gratuit sunt cele care au proprietăţi în localităţile în care s-a finalizat procesul de cadastrare derulat prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. ”Pentru toţi cetăţenii pentru care se fac lucrările de cadastru sistematic, în sectoarele sau unităţile administrativ teritoriale respective, se dezbat succesiunile în mod gratuit. Asta însemnă că, în momentul în care facem măsurătorile și găsim un defunct care este proprietar, care a murit acum 2 ani sau 12 ori 20 de ani, pentru el se va dezbate succesiunea. Moştenitorii vor fi înştiinţaţi la biroul notarial care este repartizat de Camera Notarilor Publici Craiova, vin acolo şi nu costă nimic. Vom aduce situaţia la zi, în sensul că vor fi înscrişi moştenitorii actuali ai defunctului respectiv”, a declarat Marius Mănescu, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Gorj.

Plata onorariilor pentru eliberarea certificatelor de moştenitor, a certificatelor de moştenitor suplimentar, a certificatelor de legatar în aceste localităţi va fi realizată de Agenţia Naţională de Cadastru și Publicitate Imobiliară în baza unui protocol de colaborare semnat în 2016.

Anul acesta, în numeroase localităţi din judeţul Gorj se desfăşoară activităţi de cadastrare gratuită. ”Avem vreo 54 de contracte. În integralitate nu avem decât Țânțăreni, care este aproape finalizat, urmează ca într-o săptămână-două să le ridicăm în sistemul integrat. Și mai avem la Logrești, Hurezani, Berlești, chiar și Turceni, Țicleni. La Bustuchin s-a terminat. În unele localităţi sunt şi câte 7-9 sectoare, depinde câte au contractat primarii”, a mai spus directorul OCPI Gorj.

Vizualizări: 11,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: