Mesaj pentru prefectul Florescu: Faceţi angajări!

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dan Chirică, l-a sfătuit pe prefectul Ciprian Florescu să solicite angajări noi la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Gorj. Şeful Serviciului se plânge că duce lipsă de examinatori, iar candidaţii care vor să obţină permisul de conducere aşteaptă şi trei luni să susţină proba practică.

Dan Chirică, secretar de stat în MAI, a fost prezent la Târgu Jiu pentru a participa la bilanţul depus de prefectul Ciprian Florescu după aproape un an de activitate. După ce l-a lăudat, Chirică i-a transmis lui Florescu să rezolve problema lipsei de personal de la Permise. „În anul 2017, MAI a pierdut foarte multe posturi. 18 funcţii. Conducerea Ministerului a luat toate măsurile să optimizăm activitatea. Pe măsură ce posturile se vor încadra, timpii de aşteptare vor scădea. O să-l rog pe domnul prefect Ciprian Florescu să facă o analiză, apoi să transmită o solicitare la Minister. Doamna ministru Carmen Dan va analiza această solicitare şi sunt convins că vor fi dispuse măsuri şi posturile vor fi ocupate”, a declarat Chirică.

Ştefan Ţacu, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Gorj, a explicat că, în prezent, are doar jumătate din numărul de examinatori de care ar fi nevoie pentru ca activitatea să se desfăşoare în condiţii normale: „Acest lucru duce la îngreunarea activităţii de examinare a candidaţilor care sunt programaţi la proba practică. Ar fi nevoie de opt poliţişti care să examineze, să meargă în teren, pentru ca lucrurile să se desfăşoare aşa cum trebuie”.

Vizualizări: 922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: