Mulțumit de guvernare

Moment de bilanț și pentru politicienii din Gorj care așteaptă anul 2020 cu gândul să obțină cât mai multe primării la alegerile din vară. Cei care sunt la guvernare se laudă că au făcut deja lucruri bune pentru județul care i-a trimis în Parlament, în timp ce politicienii care sunt acum în opoziție speră să convingă cât mai mulți gorjeni să le dea votul și anul viitor.

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, descrie anul 2019 ca unul plin de evenimente. De puțin timp, partidul său a preluat guvernarea. Deputatul susține că a apucat să facă ceva și pentru județul Gorj în acest timp.

„A fost un an plin de evenimente importante. A fost marcat de ordonanța 114 și în care bugetul a fost adoptat în luna martie. Pentru județul Gorj, încă de la începutul guvernării s-au simțit semnele unei îmbunătățiri. Vă aduc aminte de majorarea de capital de la Uzina Mecanică Sadu, cu banii efectiv intrați în cont pentru majorarea de capital. Suntem pe ultima sută de metri cu un Memorandum privind Complexul Energetic Oltenia și cu o hotărâre de Guvern privind Cariera Pinoasa. Am adoptat bugetul pe anul 2020, încercăm să corectăm câteva lucruri care s-au făcut în trecut. Mă refer la transferarea cheltuielilor privind asistența socială la consiliile locale. Prin bugetul pe 2020, 50% din aceste cheltuieli au revenit la bugetul central, urmând să preluăm și cealaltă parte a acestor cheltuieli în anii următori”, a declarat Dan Vîlceanu.

În cealaltă tabără, social-democrații fac deja strategii pentru alegerile locale din vara anului viitor. Senatorul Florin Cârciumaru speră ca partidul său să obțină un număr record de primării din Gorj.

“Ne propunem să câștigăm un număr foarte mare de primării, un număr pe care nu l-am atins niciodată în istoria organizației PSD Gorj și să scoatem un procent destul de mare la alegerile parlamentare și să ne asigurăm un post de senator și sigur două posturi de deputat și poate și al treilea, prin redistribuire. Este normal și nu cred că vom mai putea ajunge la nivelul procentului din 2016 când, prin promovarea unui program electoral foarte bun, am reușit să câștigăm în toate județele din țară, lucru care nu cred că se va mai repeta în 2020. Trebuie să fim realiști. Dar până acum, am guvernat bine, am realizat lucruri care păreau de nerealizat”, a mai spus Cârciumaru.

Vizualizări: 2,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: