Muncă la negru la o fostă fermă Avicola. Amendă uriaşă!

Treisprezece persoane au fost descoperite luni, 29 ianuarie, muncind la negru la ferma nr. 6 Avicola de pe strada Mărgăritarului din Târgu Jiu. Persoanele respective lucrau pentru o firmă din Runcu contractată pentru a reabilita hala de către investitorii care vor să redeschidă fermele de pui ale falimentarei Avicola.

La controlul inspectorilor de muncă au participat şi poliţiştii gorjeni. La faţa locului au fost găsiţi circa 20 de oameni lucrând şi doar câţiva aveau încheiate forme legale de angajare. „Angajatorul riscă o amendă de 100.000 de lei. Urmează să fie chemat la sediul ITM Gorj şi să fie sancţionat conform dispoziţiilor legale”, a precizat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Patronul s-a ales cu o amendă de circa 4.000 de lei, după ce inspectorii de muncă au constatat că muncitorii de pe şantier nu purtau echipament de protecţie.

SC Avirom Plus SRL este societatea care a cumpărat activele Avicola şi intenţionează să deschidă anul acesta fermele de creştere a păsărilor. 

Vizualizări: 2,381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: