Măturătoare agresată pe stradă. „M-a tras de geacă şi se strâmba la mine”

O femeie în vârstă de 33 de ani, din Târgu Jiu, angajată a societăţii Edilitara Public SA, a fost agresată vineri, la primele ore ale dimineţii, de un bărbat, în timp ce făcea curăţenie pe o stradă din zona de sud a oraşului. Chemaţi la faţa locului, poliţiştii locali au ajuns la concluzia că nu a fost niciun incident şi că femeia s-ar fi speriat de un bărbat care alerga pe stradă... de frig!

Corina Merfu povesteşte cum vineri, în jurul orelor 05.00, în timp ce îşi făcea treaba, a fost agresată. „Eram pe stradă, în 9 Mai, lângă un coş de gunoi. Vroiam să-l golesc şi m-am aplecat. Fiind un pic întuneric, a apărut lângă mine un bărbat. Scotea un zgomot urât. I-am zis să mă lase în pace şi vorbeam cu o colegă, între timp, la telefon. I-am spus să-l sune pe şeful meu. Bărbatul m-a tras de geacă, mi-a rupt-o la mânecă şi atunci am reuşit să fug. Nu ştiu ce motiv avea să facă asta pentru că nu a scos niciun cuvânt din gură. Doar se strâmba şi se uita la mine. Am ajuns la un Peco. Acolo, fiind lumină, am aşteptat să văd dacă vine după mine. A continuat să vină în fugă, am aruncat lopata şi mătura şi am intrat peste băieţi înăuntru”, a povestit Corina Merfu.

Salariata Edilitara Public SA spune că poliţiştii locali care au venit să investigheze cazul nici măcar nu au întrebat-o ce s-a întâmplat. „L-am sunat pe şeful meu. A venit. M-a întrebat cum arată bărbatul respectiv şi m-a trimis cu un coleg să-mi fac treaba. M-a sunat după cinci minute să-mi spună că l-au găsit, se băgase într-un bar să bea o cafea. Poliţia a venit, nu m-a întrebat nimic. Am stat lângă ei degeaba, nu m-au întrebat ce s-a întâmplat. Decât lui i-au cerut nişte date de pe buletin, acesta spunându-le că eu sunt nebună”, a mai spus femeia.  

 Explicaţia poliţiştilor locali

Poliţiştii locali care au mers la faţa locului au concluzionat că salariata Edilitara Public SA a interpretat eronat ceea ce s-a întâmplat. „La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică, ambele persoane fiind identificate. Din descrierea făcută în fişa de intervenţie a poliţiştilor locali reiese faptul că femeia s-a speriat în momentul în care tânărul de 32 de ani a alergat spre aceasta, neexistând un conflict între cei doi. Mai mult decât atât, persoana de sex feminin a refuzat să depună o plângere în acest sens”, a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.  

Corina Merfu spune că se aştepta ca poliţiştii locali să muşamalizeze incidentul şi că se gândeşte serios să renunţe la locul de muncă, nedorind să mai aibă parte de astfel de agresiuni.

 MĂSURĂ

Șeful Edilitara Public SA, Alexandru Zaharia, a spus că, după acest incident, a dispus ca, pe schimburile de noapte, muncitorii de la curăţenie să lucreze în echipe de cel puţin două persoane.

Vizualizări: 2,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: