Încă un permis reţinut la Rânca, încă un scandal

Un grup de copii din Timişoara care au urcat cu un autocar vineri după-amiază la Rânca, împreună cu profesorii lor, au avut surpriza să constate că după ce au ajuns în staţiune şoferul lor a rămas pieton. Poliţiştii care sunt permanent în staţiune în această perioadă l-au tras pe conducătorul auto pe dreapta şi i-au cerut actele, fără să îi mai returneze permisul de conducere.

Explicaţia o reprezintă faptul că bărbatul a ignorat indicatorul rutier care interzice accesul vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 tone. Până anul trecut, restricţia era de 3,5 tone, dar, din vară, a fost permis accesul microbuzelor tocmai pentru ca turiştii să nu fie nevoiţi să urce în Rânca doar cu maşinile personale sau taxiuri.

Şoferii de autocar care vin însă din diverse colţuri ale ţării nu ţin cont întotdeauna de restricţia respectivă, iar în staţiune, când ajung, devin pietoni. Situaţia l-a înfuriat din nou pe Constantin Pănescu, şeful Asociaţiei Concesionarilor din Rânca acuzând autorităţile că nu sunt interesate în atragerea turiştilor în staţiune atâta timp cât nu permit autocarelor să urce de la Novaci mai sus. „(…) Întrebare: de ce săptămânal urcă maşini de gunoi care depăşesc tonajul, tiruri cu materiale antiderapante, lemne, etc, în Rânca şi autocarele nu, ştiind că Rânca este o staţiune pentru oameni şi nu depozit de materiale?”, a scris Pănescu pe contul său de Facebook, în speranţa că măcar după acest incident va fi eliminată restricţia de 7,5 tone.

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: