Municipiu în scenariul roșu, primarul cere relaxare. “Nu sunt oameni cu sânge în instalație!”

În contextul în care numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 este tot mai mare și la nivelul municipiului Târgu Jiu, aflat deja în scenariul roșu, primarul Marcel Romanescu se gândește la măsuri de relaxare. Militează pentru ca spectatorii să aibă acces pe stadionul din oraș ori în Sala Sporturilor și să ocupe măcar 10% din capacitatea acestora. „Din păcate, în funcții de conducere nu sunt oameni cu sânge în instalație”, a reacționat primarul.

Deși municipiul Târgu Jiu este tot în scenariul roșu din cauza numărului de infectări cu SARS-CoV-2, primarul Marcel Romanescu este de părere că ar trebui relaxate unele măsuri. Chiar are în plan să organizeze și în acest an festivități de premiere pe stadion. “Pe un stadion, ar fi 1.250 de spectatori. La Sala Sporturilor, ar fi câteva sute. Văd măsurile acestea de relaxare în continuare. Anul trecut, am organizat zece seri pentru absolvenții de gimnaziu și liceu și voi continua acest gen de evenimente dacă nu îmi vor fi interzise de DSP. Mi-am luat toate măsurile necesare cu DSP, cu Poliția Locală, cu Direcția de Protecție Socială, de Patrimoniu. Cred că ar trebui să încercăm să revenim la normalitate. Ce ar fi pe stadion dacă ai avea un spectator la zece metri unul de altul? Să îi dai posibilitatea să vină și să vadă. Oamenii refulează”, a spus primarul Romanescu, la Tele3.

Edilul nu este de acord nici cu faptul că deschiderea școlilor ar fi contribuit la creșterea numărului de infectări. Crede, în continuare, că restricțiile ar mai putea fi relaxate. „Din păcate, în funcții de conducere nu sunt oameni cu sânge în instalație. Când ești pus într-o funcție, trebuie să-ți asumi anumite lucruri. Am deschis școlile acum ceva timp. Nu s-a făcut niciun fel de corelație între deschiderea școlilor și creșterea gradului de infectare. Nu de acolo a plecat acest surplus de infectări. Dai posibilitatea oamenilor să se ducă la mall, să se înghesuie la casele de marcat, dar nu îi permiți să iasă în aer liber”, a mai declarat primarul.

În continuare, rata de infectare în Târgu Jiu este mai mare de trei cazuri la mia de locuitori așa că municipiul rămâne în scenariul roșu cu toate restricțiile impuse de acesta.

Vizualizări: 3,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: